Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 91 seconden

IdP_vsk_ubbinkAmbrava, Inventum, Ubbink en Itho Daalderop ontvingen uit handen van Uneto-VNI- en juryvoorzitter Titia Siertsema de VSK Awards 2016 in respectievelijk de categorieën Design, Energiebesparing, Installateurzaken en Systeemoplossingen. Ze werden gekozen uit ruim honderd inzendingen. Voor het eerst telde de stem van het publiek even zwaar als die van de vakjury. De prijzen werden uitgereikt op de tweede beursdag van de VSK.

Titia Siertsema roemde tijdens de uitreiking het innovatieve karakter van de inzendingen. De sector evolueert volgens de juryvoorzitter, waarbij goed wordt gekeken naar de duurzaamheid van de producten. Tijdens de jurering zag ze een paar duidelijke trends. Er is sprake van veel samenwerking, het is digitalisering (BIM) dat de klok slaat en producten worden opnieuw uitgevonden, maar dan net even iets slimmer, beter en innovatiever.

De winnaars op een rijtje:

Design: Ambrava – Samsung 360 cassette

Een ronde cassette zonder uitblaasliniaal die zowel vrij als ingebouwd geïnstalleerd kan worden. Voorkomt koudeval en biedt het hoogst bereikbare comfortniveau; zorgt voor gelijkmatige luchtverdeling en is daarmee ook geschikt om te koelen.

Energiebesparing: Inventum – Ecolution WTW-D

Ventilatiewarmtepomp die warmte terugwint uit ventilatieretourlucht. Waardeert de warmte op d.m.v. de warmtepompfunctie tot 50°C cv-water voor verwarming en warmtapwater. Bij de gecombineerde WTW-D unit wordt de aangezogen buitenlucht verwarmd door het opgewarmde water uit de warmtepomp alvorens het de woning in getransporteerd wordt.

Installateurzaken: Ubbink – Het veilige en snelle Ubbink Beugelprogramma

Dit beugelprogramma biedt zowel veiligheid als installatiegemak. De verschillende soorten kunststof beugels in het assortiment garanderen veilige en snelle montage van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen en dakdoorvoeren, ook achteraf.

Systeemoplossingen: Itho Daalderop – Zero Energy Concept (ZEC)

Dit totaalconcept bestaat uit een warmtepomp, WTW en regeneratieunit, en speelt in op door ketenpartners gewenste flexibiliteit en fysieke inpassing. Een ‘menukaart’ biedt keuze uit uiteenlopende configuraties voor diverse eengezinswoningen en portieketagewoningen. Er is een grote variatie mogelijk van afgiftesysteme