Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 111 seconden

ZehnderZehnder introduceert een vlakke plaatradiator; de Zehnder Zmart. Zestig procent lichter dan een traditionele plaatstaalradiator dankzij het kunststof binnenwerk. Door de flexibele 360°-aansluitingen is de Zehnder Zmart overal plaatsbaar zónder het leidingwerk vooraf op te hoeven nemen. De lichtgewicht radiator kan worden getild, geplaatst en geïnstalleerd door één persoon. De radiator is voorzien van geïntegreerde (nog verplaatsbare) thermostaatknop en ventiel. Deze onderdelen hoeven dus niet apart te worden besteld. Daarnaast heeft de radiator de laagste CO2-footprint in de markt: een kwart lager dan traditionele radiatoren.

Zehnder ComfoAir Q is de eerste modulerende WTW voor de woningbouw. Geïntegreerde sensortechnologie zorgt ervoor dat de temperatuur van de toegevoerde lucht zich continu aanpast aan de omstandigheden, zowel ’s zomers als in het stookseizoen. Een slimme regeling zorgt automatisch voor het beste binnenklimaat bij verschillende weersinvloeden. De WTW is energiebesparend dankzij motoren met de nieuwste gepatenteerde regeltechniek FlowControl en een nieuw ontwikkelde warmtewisselaar. De ‘bedrijfsname-assistent’ leidt de installateur in vier eenvoudige stappen door het hele proces. Verkeerd inregelen en onbalans zijn daarmee uitgesloten. Daarnaast is de unit zeer stil.

De ComfoAir 70 en ComfoSpot 50 zijn decentrale ventilatie-oplossingen met warmteterugwinning voor als een centrale situatie geen uitkomst is. Een oplossing dus voor individuele kamers en kleinere wooneenheden, voor renovatie of nieuwbouw. Ze hebben compacte afmetingen en hoge rendementen. De units zijn gemakkelijk en zonder ingrijpende renovatie te installeren. Voor gebruiksgemak is het bedieningselement in de unit geïntegreerd. Het grote voordeel is de enthalpiewisselaar: deze onttrekt niet alleen warmte uit de lucht maar ook vocht. Hierdoor ontstaat geen condens en blijft de gevel schoon.

Zehnder toont verder de onlangs geïntroduceerde zuinige dakventilator VDX, als opvolger van de VDA. De VDX is een verbeterde versie door toepassing van moderne technologie. Duurzaamheid is hierbij doorslaggevend geweest. De VDX is energiezuinig, stiller en milieuvriendelijker door de recyclebare onderdelen zoals de kunststof kast. Zehnder introduceerde begin 2015 ook een nieuwe lijn convectoren; Zehnder Stana en Zehnder Lateo. Het zijn betaalbare en kwalitatief hoogwaardige convectoren met een EPC winst, die snel gemonteerd én geselecteerd kunnen worden. Beide convectoren worden voorgemonteerd en compleet aangeleverd. Geen bouwpakket maar plug-and-play te installeren met 15% besparing op de montage tijd.

Meer info: zehnder.nl U vindt Zehnder op stand 07.D010