Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 90 seconden

Xylem heeft met de productie van haar 4 miljoenste afvalwaterpomp een belangrijke mijlpaal gerealiseerd. De 4 miljoenste Flygt afvalwaterpomp is geproduceerd in haar fabriek Emmaboda  in Zweden. Xylem zegt de eerste internationale fabrikant van pompen te zijn, die dit aantal pompen heeft geproduceerd op een en dezelfde productielocatie.

De 4 miljoenste afvalwaterpomp, een Flygt 3351, is op de fabriek in Zweden op feestelijke wijze door Tomas Brannemo, Senior Vice President en President Transport bij Xylem, aangeboden aan de heer Saud Salim Ambusaidy, Senior onderhoudsmanager bij Haya Water in Oman.  Haya Water is een overheidsorganisatie die de infrastructuur realiseert voor het afvalwater in Muscat, de hoofdstad van de Sultanstaat van Oman. “Deze 4 miljoenste afvalwaterpomp uit deze fabriek bewijst de rijke geschiedenis van het merk Flygt en de aanzienlijke impact dat dit merk heeft bij het oplossen van de waterproblematiek in de wereld”, aldus de heer Saud Salim Ambusaidy.

De Flygt 3351 met N-technologie wordt ingezet bij een centrale pompstation bij Azabah Muscat in Oman, om de efficiënte werking van het pompstation en daarmee het transport van afvalwater over een lengte van 8 kilometer te ondersteunen naar de Al Ansab zuiveringsinstallatie. Het zal een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van een duurzaam milieu in Oman.

Het merk Flygt van Xylem kan bogen op 100 jaar ervaring in innovatie van pompen. Van de ontwikkeling van de eerste dompelpompen, het ontwerpen van de verstoppingsvrije N-waaier tot het produceren van slijtvaste hydraulica.

De 4 miljoenste pomp, type 3351 -500 kilowatt (kW),  is 2,85 meter hoog, weegt 5.300 kilogram en heeft een pompcapaciteit van 500 liter per seconde met een opvoerhoogte van 66,9 meter. Het beschikt over Flygt’s verstoppingsvrije N-waaier en state-of-the-art monitoringsysteem en garandeert daarmee de operationele veiligheid en de beschikbaarheid van alle relevante data.

De allereerste Flygt pomp werd geproduceerd in Xylem’s fabriek in Emmaboda in Zweden.

Voor meer informatie: www.xyleminc.com