Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

Vanaf 1 januari kunnen mensen die graag zonne- energie willen opwekken, maar zelf geen geschikt dak hebben, profiteren van een aantrekkelijk belastingvoordeel. In het energie akkoord is afgesproken dat alle leden van een lokale coöperatie die zonnepanelen plaatst op een geschikt dak in de buurt, korting op de energiebelasting krijgen. Deze korting bedraagt 7,5 cent (9 cent inclusief btw) per opgewekte kilowattuur stroom.

 

Willemien Tak uit Woerden maakte gebruik van de nieuwe regeling ontving afgelopen woensdag het certificaat van haar 25 zonnepanelen uit handen van wethouder Bob Duindam. De panelen liggen op het dak op van het Batensteinbad , dat eigendom is van de gemeente Woerden. Vorige week maandag en dinsdag zijn hier 136 zonnepanelen geplaatst, waarvan er al 70 verkocht zijn. In totaal is er plek voor 200 panelen. Het gaat om een samenwerkingsproject van Eneco en de lokale coöperatie Solar Green Point Batensteinbad Woerden.

 

De op het dak van het Batensteinbad in Woerden geplaatste zonnepanelen zijn het eerste concrete resultaat van deze nieuwe regeling. Op de eerste dag dat de regeling van kracht werd, nodigden Eneco en de lokale coöperatie Solar Green Point Batensteinbad Woerden lokale bewoners uit om samen zonne- energie op te wekken.  Afgelopen maandag en dinsdag zijn hier de eerste 136 zonnepanelen geplaatst. In een later stadium volgen nog eens 64 panelen .