Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 106 seconden

Metabo KHA 18 LTXMet de KHA 18 LTX brengt Metabo voor het eerst een 18 Volt boorhamer met beitelfunctie op de markt. De robuuste en compacte hamer overtuigt met een hoge slagenergie bij een gering gewicht onder de 3 kilo. De nieuwe KHA 18 LTX van Metabo integreert 3 functies in 1 machine: boren met slag, boren zonder slag en beitelen. Als eerste onderneming ter wereld biedt Metabo met de KHA 18 LTX een combihamer met een accucapaciteit van 5.2 Ah. Deze prestatie komt nagenoeg overeen met de bekabelde tegenhanger KHE 2444. Met zijn 2,9 kg en een slagenergie van 2,2 Joule (volgens EPTA) biedt de KHA 18 LTX, vergeleken met andere 18 Volt hamers, de beste verhouding tussen slagenergie en gewicht. Dankzij de maximale slagcapaciteit van 164 Joule per seconde werkt de gebruiker bijzonder snel.

De combihamer is ideaal voor het boren van gaten van zes tot tien mm in beton, steen en metselwerk. Met een maximale boor-diameter van 24 mm is hij heel geschikt voor veeleisende boortoepassingen. In beton en metselwerk kan de gebruiker de combihamer bovendien inzetten met boorkronen. Met de geïntegreerde V-elektronica kan hij het toerental en het aantal slagen aanpassen aan het te bewerken materiaal. Dankzij de geïntegreerde beitelfunctie kan de gebruiker met de KHA 18 LTX ook lichte beitelwerkzaamheden verrichten zoals bijvoorbeeld het verwijderen van tegels. Ter bescherming van de gebruiker heeft Metabo de nieuwe combihamer met de S-automatic veiligheidskoppeling uitgerust die bij blokkeren van de boor automatisch de aandrijving ontkoppelt en een terugslag voorkomt.

Een geïntegreerde LED-lamp verlicht het werkgebied optimaal. Door de vlakke onderkant en het centrale zwaartepunt kan de machine door de gebruiker gewoon op de accu weggezet worden. De meegeleverde draagriem vergemakkelijkt het werken op ladders of steigers.

Het uitgebreide assortiment toebehoren van Metabo omvat professionele SDS-plus-gereedschappen zoals boren en beitels, boorkronen, adapters en systemen voor stofafzuiging. Geheel nieuw in het assortiment zijn sinds augustus ook SDS-plus Pro 4 boren. Door de geïntegreerde ‘Power Breaker’ is de boorsnelheid circa 12% hoger dan bij het voorgaande model. Het innovatieve ontwerp maakt bovendien met de nieuwe centreerpunt gemakkelijk aanboren mogelijk, terwijl speciaal versterkte gebieden de boorsnelheid in gewapend beton verbeteren en voor een hogere stabiliteit zorgen.

Voor meer informatie: www.metabo.nl