Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 111 seconden

Metabo brengt de eerste accu haakse slijper voor afbraam- en doorslijpschijven met 150 mm Ø op de markt. Profielen en buizen met een diameter van maximaal 45 mm doorslijpen zonder de machine of het werkstuk te draaien is vanaf heden ook snoerloos mogelijk met de nieuwe accu haakse slijper W 18 LTX 150 van Metabo. De fabrikant van elektrische gereedschappen uit het Duitse Nürtingen breidt haar 18 Volt range uit met naar eigen zeggen de eerste accu haakse slijper ter wereld voor schijven van 150 mm Ø. Met de 150-mm Flexiarapid-schijf kan de professionele metaalbewerker, in vergelijking tot de 125 mm schijf, niet alleen ca. 40% diepere maar ook duidelijk meer doorslijpsneden maken. In 10 mm rondstaal maakt de schijf bijvoorbeeld 340 in plaats van 100 sneden. Naast de doorslijpschijf is ook de accu-pack bijzonder duurzaam. Metabo rust de W 18 LTX 150 met de nieuwe, ’s werelds eerste, lithium-ion accupack met 5.2 Ah uit.

De standaard meegeleverde doorslijp-beschermclip kan de gebruiker bij doorslijpwerkzaamheden eenvoudig op de beschermkap plaatsen. Hierdoor kan er, om volgens de wettelijk geldende normen te kunnen doorslijpen, met nog slechts één beschermkap worden volstaan.

 

De sterke en duurzame motor met een onbelast toerental van 8.000 omwentelingen per minuut, maakt indruk met zijn enorme trekkracht en is ontworpen voor snel en krachtig werk. Het stoffilter is zonder gereedschap eenvoudig aan te brengen, te verwijderen en te reinigen. Om voor elke toepassing snel toegerust te zijn is de machine standaard uitgerust met as-vergrendeling en een snelspanmoer. Het slanke motorhuis en de ergonomische positie van de schakelaar garanderen, ook bij continu gebruik, comfortabel en moeiteloos werken. Met de draaibare accu-pack kan de gebruiker ook aan moeilijk toegankelijke plaatsen comfortabel werken. Andere beveiligingsfuncties, zoals de herstartbeveiliging na het wisselen van de accu-pack, verminderen het risico op letsel. De thermische beveiliging tegen overbelasting en de afschakeling bij stroompieken beschermen de gebruiker en machine nog eens extra.

De W 18 LTX 150 is verkrijgbaar als losse machine of als set in koffer. Tot de standaardlevering behoort in beide uitvoeringen twee doorslijpschijven en een doorslijp-beschermclip. Bij de set-uitvoering is de machine uitgerust met twee krachtige 5.2 Ah accu-packs en een lader. De leverancier geeft 3 jaar onbeperkte garantie op alle Metabo accu-packs. Zonder registratie en onafhankelijk van het aantal laadcycli.

Voor meer informatie: www.metabo.nl