Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Uit onderzoek van installateurscollectief Mister Hippo blijkt dat 10 procent van de Nederlanders met een koopwoning de cv-ketel als onveilig ervaart. De resultaten laten verder zien dat twee keer zoveel vrouwen als mannen zich onveilig voelen in de woning met de huidige cv-ketel. Deze vrouwen zijn voornamelijk 30 tot en met 39 jaar oud en verdienen per maand € 2.000 – € 3.000. Het onveilige gevoel wordt volgens het onderzoek veroorzaakt door een aantal factoren: het ontbreken van kennis bij de koper waardoor deze moet vertrouwen op de installatiemonteur; nieuwsberichten over het feit dat vele cv-ketels niet goed geïnstalleerd blijken waardoor de kans op koolmonoxidevergiftiging groter is; achterstallig onderhoud van de cv-ketel omdat het niet verplicht is om jaarlijks de cv-ketel te laten onderhouden.

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer mannen een service- of onderhoudscontract afsluiten dan vrouwen. Het verschil is 12 procent. Mannen vergelijken meer bij aankoop van een cv-ketel dan vrouwen. Mannen vergelijken ook meer op type cv-ketels. Het verschil met vrouwen is 15,8 procent. Ook vragen meer mannen meerdere offertes aan om de juiste cv-ketel te kiezen. De vrouwen gaan af op de expertise van de installateur of gebruiken de ervaringen van bekende (vrienden of familie).

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat voornamelijk de jonge Nederlanders met een koopwoning (18 tot en met 39 jaar) meerdere type cv-ketels met elkaar vergelijken. Het verschil is afgerond 19 procent. Daaropvolgend vragen de jonge Nederlanders meerdere offertes aan.

[related_post themes=”text”]