Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

esdecEr zijn inmiddels meer dan 4 miljoen zonnepanelen bevestigd met de montagesystemen van Esdec. De levering van het montagesysteem Flatfix Fusion voor een Nederlands project ter grootte van 2,2 Mw leidde tot het behalen van 1 GigaWattpiek. Het montagesysteem maakt gebruik van ‘thermische ontkoppeling’. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat de thermische werking van een gebouw niet wordt doorgegeven aan het zonnepanelensysteem en omgekeerd. Beschadiging aan het dak wordt zo voorkomen. Stijn Vos, algemeen directeur van Esdec, is verheugd over de mijlpaal van 4 miljoen. “We leveren zo een bijdrage aan een flinke besparing op de energierekening van heel wat Nederlandse bedrijven en huishoudens. Het betekent een vermindering van 533 ton aan CO2-uitstoot. We zijn er trots op hierdoor, samen met onze partners, mee te bouwen aan een duurzame toekomst. Onze verwachting is dat dit het begin is van een sterk doorzettende ontwikkeling.”

Het FlatFix Fusion systeem is een lichtgewicht montagesysteem voor zonnepanelen op platte daken. Het monteren ervan gaat drie keer zo snel als van installaties met een ander montagesysteem, aldus de fabrikant. Sinds de lancering van het systeem in 2014 heeft FlatFix Fusion een enorme vlucht genomen, stelt Vos: “Het is zeer geschikt voor grote projecten met platte daken. De snelheid van installatie in combinatie met de lage dakbelasting en de thermische ontkoppeling maken FlatFix Fusion tot koploper in de markt. De zogenaamde klik-koppelingen zorgen ervoor dat de thermische werking van het gebouw niet wordt doorgegeven aan het PV-systeem en vice versa. Dit voorkomt beschadigingen aan het PV-systeem of aan de dakhuid.”

Naast een montagesysteem voor platte daken heeft Esdec ook een haak-klik-montagesysteem voor schuine daken, ClickFit genaamd. Op beide producten geeft Esdec 20 jaar garantie.