Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

Afgelopen maandag werd het Wijchense Modderkolk beloond met een MVO Award 2014, een initiatief van de Stichting Maatschappelijke Meerwaarde. Modderkolk ziet duurzaam ondernemen al jaren als meer dan alleen een milieuaspect, maar als een efficiënte manier van werken. De jury noemt Modderkolk een voorbeeld van hoe je als bedrijf zelfs in economisch mindere tijden kan groeien door de people, planet, profit gedachte optimaal en oprecht te integreren. Deze manier van werken is mede succesvol dankzij het feit dat Modderkolk haar stakeholders proactief betrekt in deze manier van werken.

 

In het juryrapport wordt Modderkolk omschreven als de spreekwoordelijke witte raven in de installatiebranche, waar veel branchegenoten het zwaar hebben. Voor Modderkolk is duurzaam ondernemen echter geen aparte activiteit, maar al jaren een onderdeel van haar bedrijfsstrategie om een eeuwigdurend florerend bedrijf neer te zetten. Dit kan alleen als zowel medewerkers als klanten in hun werk optimaal gebruik maken van tijd, geld en energiebronnen.

 

Onder het motto ‘De kunst van techniek’ betrekt Modderkolk zowel haar klanten als haar medewerkers bij het realiseren van optimale efficiency van de bedrijfsprocessen. Zo heeft het bedrijf teams opgebouwd rondom haar klanten, en worden die op hun beurt weer betrokken bij de planning, waardoor 95% van de projecten binnen budget en op tijd opgeleverd kan worden. Waar nodig krijgen klanten extra ondersteuning om hun bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen.

 

Om mee te werken aan een oplossing voor het tekort aan technisch personeel opende Modderkolk in samenwerking met het ROC haar eigen bedrijfsschool. Hier kunnen mensen van buitenaf instromen maar ook interne medewerkers worden hier opgeleid. Alleen al in het eerste kwartaal van 2014 creëerde Modderkolk 12 nieuwe werkplekken.

 

‘De kunst van techniek’ betekent ook efficiënt omgaan met energiebronnen, wat een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Naast het verminderen van de papierstroom en het plaatsen van LED verlichting deden chauffeurs een cursus zuinig rijden om de uitstoot van CO2 te verminderen.

Voor meer informatie: www.modderkolk.nl