Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 123 seconden

Met een verwachte groei van 4,5% trekt de bouw in Nederland weer aan. De symbolische grens van 50.000 gereed gemelde woningen komt in zicht. Installateurs signaleren dat steeds meer nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting worden opgeleverd. Tegelijkertijd is er een toename van het gebruik van zonnecollectoren in de woningbouw. Mede door deze twee ontwikkelingen stijgt de vraag naar elektrische radiatoren. Vasco uit Dilsen (BE) speelt in op deze vraag met de introductie van de Bathline BBEL elektrische handdoekradiator. Kenmerkend voor de nieuwe stalen designradiator is de voorgemonteerde thermostaat met 2‐uur durende boost‐functie die eenvoudige bediening en individueel comfort koppelt aan installatiesnelheid.

De BB‐EL kent drie ophangpunten. Met een garantie van tien jaar op waterdichtheid en lak biedt marktleider Vasco een radiator aan voor zowel individuele particuliere installatie als projectmatige of seriematige woningbouw. Het design van de nieuwe Bathline BB‐EL van Vasco is gebaseerd op Iris, een ontwerp uit de Designcollectie van Vasco. Door de keuzes in maatvoeringen, aansluitingen, regelingen en kleuren te standaardiseren kent de Bathline BB‐EL een gunstige prijsstelling (vanaf 300,‐ tot 500,‐ EUR).

De nieuwe handdoekradiator is leverbaar in vier hoogte‐ en twee breedtematen met een warmteopbrengst van 500, 750, 1000 en 1250 Watt. De voorgemonteerde regeling biedt een instelmogelijkheid van 7 tot 32˚C en een 2‐uur durende boost om versneld te kunnen verwarmen. De boost schakelt automatisch uit. De radiator beschikt standaard over een ingebouwde oververhitbeveiliging, waardoor de radiator uitschakelt wanneer deze zijn warmte niet kwijt kan. Bijvoorbeeld doordat de radiator geheel is volgehangen met handdoeken. Daarbij komt dat de isolatie‐eisen voor nieuwbouwwoningen strenger worden. Verwarmingssystemen kunnen daardoor vaak een paar graden lager worden ingesteld op een temperatuur die in een badkamer als niet‐comfortabel wordt ervaren. De regelmogelijkheid en boostfunctie van de Bathline BB‐EL zorgen voor per ruimte te regelen comfort.

De Bathline BB‐EL is opgebouwd uit verticale collectoren en ronde buizen. De verbindingen zijn tien jaar waterdicht. Vasco kan die garantie geven doordat de verbindingen door elektrisch laserlassen zijn gemaakt. Ook op de lak geeft Vasco tien jaar garantie. Alle Vasco‐radiatoren krijgen eerst een KTL‐grondlaag die een hoge corrosiebescherming biedt. Vervolgens worden de radiatoren gepoedercoat. De Bathline BB‐EL is leverbaar in wit (RAL9016). De radiator is af fabriek gevuld met een warmtegeleidende vloeistof die eventuele corrosie van binnenuit tegengaat en bevriezing voorkomt. De voedingskabel van de nieuwe handdoekradiator kan rechtstreeks op de vaste aansluiting gemonteerd worden wat de veiligheid bevordert, omdat er geen stekker in combinatie met een stekkerdoos nodig is.

BB_EL-1MB

[related_post themes=”text”]