Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 234 seconden

Hansa introduceert de nieuwe serie Hansafit. Het brede assortiment van deze serie omvat naast een contactloze wastafelmengkraan drie ééngreeps mengkranen: een klassiek model, een model met aparte Tiptronik Flex knop voor een eenvoudige bediening of een model in combinatie met een bidethanddouche.

Daarnaast zijn er een bad- en een douchethermostaat, een douchegarnituur met of zonder veilige handgreep en ter completering een losse handdouche in bijpassend design beschikbaar. Tot het assortiment voor de keuken behoren twee hybride mengkranen voor de gootsteen waarvan één met elektronische stopkraan voor de vaatwasser.

 

Alle drie varianten van wastafelmengkranen uit de nieuwe Hansafit T serie zijn gebaseerd op een ergonomisch geoptimaliseerd totaalconcept. Dit concept werd door Hansa in samenwerking met GGT (de Duitse Vereniging voor Gerontotechniek) ontwikkeld. Dankzij de toepassing van een bijzonder stabiel composiet – bestand tegen chemische invloeden en ook toegepast in de medische sector – gaan de nieuwe wastafelmengkranen langer mee. Hoogwaardige, loodvrije materialen in alle watervoerende onderdelen zorgen voor een optimale hygiëne en veiligheid van het drinkwater.

 

De drie Hansafit ééngreeps mengkraanvarianten kenmerken zich door een opvallende greep. Deze is voorzien van een Soft Touch afwerking met antislip effect voor een betere grip. Het materiaal is bovendien geïsoleerd en nikkelvrij, wat vooral voor mensen met een allergie een belangrijk voordeel is. Alle ééngreeps mengkranen bieden comfort en veiligheid dankzij een individueel instelbare heetwaterblokkering en een doorstroombegrenzing.

 

De variant met de Hansatiptronik Flex knop biedt een bijzonder snelle en comfortabele bediening. Het systeem bestaat uit een slimme combinatie van een vrij in de ruimte te plaatsen water- en temperatuurregeling – de Hansatiptronik Flex – en een thermostaatregeling onder de wastafel. Het algemene voordeel van dit systeem is dat de temperatuur vooraf kan worden ingesteld en de waterstroom na maximaal 15 seconden stopt.

 

De derde mengkraan uit de Hansafit serie biedt, dankzij de combinatie met een praktische smalle handdouche, een duidelijke meerwaarde in hygiëne en comfort. Deze mengkraan met handdouche is flexibel te monteren, naast bijvoorbeeld wastafel of closet. Hij is hierdoor ideaal voor het haren wassen, het reinigen of vullen van voorwerpen, maar ook voor de intieme verzorging, het douchen van andere mensen of voor de verzorging van huisdieren.

 

De contactloze variant van de Hansafit kenmerkt zich door zijn universele en compacte design. Deze elektronische kraan is daardoor uiterst geschikt voor de kleinere wastafel in de badkamer of toiletruimte thuis, maar ook binnen de openbare sector en de projectbouw. Met een waterverbruik van slechts 4,8 liter per minuut levert deze kraan bovendien een belangrijke bijdrage aan het behoud van het milieu. Voor nog meer veiligheid in de badkamer zorgen de handmatig instelbare heetwaterblokkering en de handige functie die de waterstroom na maximaal 2 minuten automatisch stopt.

 

De Hansafit glijstangsets zijn voor zowel de badkamer thuis als toepassingen in de projectbouw en de zorgsector geschikt. De bijzonder stabiele, trekvaste stang zorgt hier voor meer veiligheid. De sets kunnen optimaal gecombineerd worden met de Hansafit douche- en badthermostaten. De thermostaten beschermen met de geïntegreerde heetwaterblokkering bij 38°C tegen verbranden en de Thermo Cool functie voorkomt – dankzij een speciale uitvoering van de heetwaterleiding – tevens dat het kraanhuis heet wordt. De met een gekleurde rand afgezette bedieningselementen, voorzien van Soft Touch-oppervlak, staan borg voor een goede en veilige grip op de kraan. De nieuwe handdouche met drie verschillende straalsoorten en antikalk-noppen draagt, dankzij de geoptimaliseerde doorstroom, bij aan milieuvriendelijk douchen.

 

De nieuwe hybride keukenmengkraan uit het Hansafit assortiment is doordacht tot in de kleinste details en vormt een verrijking voor iedere moderne keuken. De mengkraan is voorzien van twee ergonomisch gevormde grepen met Soft Touch oppervlak, waarmee de doorstroomhoeveelheid van koud en warm water comfortabel kan worden ingesteld. Door de aanvullende sensorfunctie stroomt gedurende een vooraf ingestelde tijd gemengd water. Dit is ideaal voor hygiënisch werken in de keuken of om tussendoor snel even de handen te wassen. De watertemperatuur kan door middel van de antracietkleurige ring direct aan de mengkraan worden ingesteld en wordt direct weergegeven op het geïntegreerde display. Het display heeft ook een veiligheidsfunctie: deze waarschuwt namelijk wanneer de temperatuur van het water nog te heet is en er gevaar voor verbranden bestaat.

 

Hansasensetion Hansafit is onderdeel van de nieuwe Hansasensetion mengkranen. Deze maken lichaamsverzorging eenvoudiger, zorgen voor meer hygiëne en overtuigen door hun hoogwaardige materialen en laag water- en energieverbruik. De naam zegt het al: ‘Sens’ staat voor zinvolle functionaliteit en sensuele beleving. De ‘e’ van ‘SensEtion’ verwijst naar bijzondere elektronische functies voor een innovatieve bediening met meerwaarde op het gebied van comfort, hygiëne en besparing.

Voor meer informatie: www.hansa.com