Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 53 seconden

Installatieleverancier Vaillant Group Netherlands is de eerste partij in de installatiesector met een opleidings- en examenaccreditatie voor Energie Service Specialist. Hiermee zijn de opleiding en het examen van Vaillant voor OK CV-installateur officieel erkend.
Om de kwaliteit van Vaillant-installaties te borgen, ondersteunt Vaillant installatiebedrijven met diverse opleidingen en begeleiding in de praktijk. Sinds 28 april 2015 is het Vaillant-scholingsprogramma aangevuld met een opleiding en een examen voor Energie Service Specialist. De opleiding is gebaseerd op ISSO-kleintje ‘Gas, richtlijnen voor veilige en energiezuinige gasinstallaties’. De accreditaties voor de opleiding en het examen zijn toegekend door de Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL), de officiële accreditatieinstelling voor onderwijsinstituten in duurzame energie.
Bedrijven met Energie Service Specialisten in dienst en met de juiste erkenning (SEI of Sterkin), mogen het OK CV-keurmerk voeren. Het keurmerk staat voor een veilige en zuinige werking van cv-installaties. De installateur werkt volgens de voorschriften van de fabrikant, in dit geval Vaillant. De opleiding en het examen van Vaillant zijn onder meer te vinden op www.Qbisnl.nl, kwaliteitsregister van de bouw.
Voor meer informatie: www.KvINL.nl