Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

Vaessen Industries verkoopt de Belgische Vasco Group aan Arbonia-groep, een Zwitserse totaalleverancier voor de bouw. Als onderdeel van de divisie Verwarming, Ventilatie- en Klimaattechniek (VVK) van Arbonia wil de groep voordeel halen uit een versterkte concurrentiepositie. De VVK-divisie en Vasco Group vullen elkaar aan op het vlak van marktaanwezigheid, productassortiment en verkoopkanalen. 

De afzetmarkten van Arbonia’s VVK-divisie vullen de bestaande markten van Vasco Group grotendeels aan. Terwijl Arbonia met haar merken Kermi, Arbonia, Sabiana en Prolux vooral in Duitsland, Zwitserland, Italië, en Polen actief is, heeft Vasco Group een marktpositie in de Benelux. Naast de ontsluiting in de Benelux-landen stelt Vasco Group Arbonia in staat om haar bestaande marktpositie in Frankrijk en Duitsland verder uit te breiden.

Door de overname van Vasco Group vult Arbonia het productassortiment in haar VVK-divisie verder aan met enerzijds de in de Benelux-landen merken Vasco, Brugman en Superia en anderzijds door het aanbod van designradiatoren voor het hogere marktsegment in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Oost-Europa, Rusland, Azië en het Midden-Oosten. Tegelijkertijd heeft Arbonia de mogelijkheid om verder te groeien in de productgroepen ventilatie (voor centrale en decentrale toepassingen) en vloerverwarming.

Vasco Group wordt organisatorisch binnen Arbonia’s VVK-divisie geïntegreerd, waarbij een verdere zelfstandige marktbewerking met de bestaande merken van Vasco Group en Arbonia-groep gehandhaafd zal blijven. De contracten van alle medewerkers worden door Arbonia overgenomen. 

De ondertekening en afronding van de overname vonden plaats op woensdag 16 mei 2018.