Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Slimbouwen heeft groen licht gekregen voor de start van een innovatietraject met tien deelnemende mkb ondernemers onder de noemer ‘Bouw ontmoet gebruiker’. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt dit traject met IPC (Innovatie Prestatie Contract) subsidiegeld binnen de mkb Innovatiestimulering Topsectoren.

Er lijkt een groot gat te zitten tussen de bouwwereld en de uiteindelijke gebruikers van het opgeleverde resultaat. Techniek gaat vaak voor het gebruiksgemak, comfort en beleving.

Ook de bouwers en de gebruikers snappen elkaar soms niet, wat verklaart dat het opgeleverde resultaat vaak niet voldoet aan de wensen van deze gebruikers.

Op maandag 7 juli jl. vond de kick-off bijeenkomst van dit tweejarige innovatietraject plaats. De tien deelnemende bedrijven hebben hierbij een eerste stap gezet in de radicale transitie van de bouwsector. De technologisch georiënteerde blik verruimt zich en de sector zoekt de aansluiting met mensen en de daadwerkelijke gebruikers. De stelling is dat wanneer de bouw en gebruiker elkaars taal spreken, het niet langer zal gaan om een zo laag mogelijke prijs, maar om kwaliteit, comfort, gezondheid en duurzaam bouwen. Dit IPC project maakt dat waar.

 

Onder leiding Slimbouwen als penvoerder worden er in dit traject vier innovaties ontwikkeld:

–              De collectieve ontwikkeling van een nieuwe manier van bewoner-gericht ontwikkelen;

–              De ontwikkeling van een renovatieconcept/doos-in-doossysteem voor de bouwsector dat flexibel, duurzaam en energieneutraal ingezet kan worden en aandacht heeft voor de individuele wensen, ambities en bestedingsruimte van de bewoners, nu en in de toekomst;

–              Het ontwikkelen en toetsen van een duurzaam concept met innovatieve producten dat een nieuwe dienst mogelijk maakt in de vorm van het aanbieden van een totaalconcept;

–              De ontwikkeling van flexibele, modulaire, zelfvoorzienende, demontabele en herbruikbare units die als POP-UP werkplekken in het pand gerealiseerd kunnen worden.

Voor meer informatie: www.slimbouwen.nl