Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

Libra zonnepanelenHoe maak je duurzame energie aantrekkelijk voor huurders? Woningcorporatie Stadlander introduceerde bij haar huurders een succesformule waardoor de interesse in het plaatsen van zonnepanelen toenam. Dit deden zij door huurders individueel de keus te geven én de focus te leggen op kostenbesparingen in plaats van techniek.

Sinds 2012 biedt Stadlander zonnepanelen aan huurders aan als onderdeel van de geplande energiebesparende onderhoudsmaatregelen. In het begin was er nog weinig respons. Maar de aanpak werd veranderd. Huurders kregen een vrije keus: tegen een gering bedrag aan huurverhoging konden ze individueel kiezen voor zonnepanelen. Er kwamen ruim duizend aanvragen binnen, en inmiddels zijn er 2.500 woningen voorzien van zonnepanelen. “Ons doel is om huurders bewuster met energie om te laten gaan”, zegt Wim van den Bergh, programmaleider Innovatie bij Stadlander. “Zonnepanelen zien we als kers op de taart”.

Libra Energy levert de zonnepanelen en montagematerialen, P. Jansen Installatietechniek verzorgt de plaatsing en coördineert het proces. Niet alleen grote woningcorporaties met veel huurwoningen kunnen bij Libra Energy terecht, ook kleine corporaties met minder investeringsruimte kunnen zonnepanelen aanbieden aan huurders.

Voor meer informatie: www.libra.solar