Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 158 seconden

paneelLG Solar, onderdeel van LG Electronics, introduceert de LG NeON 2 BiFacial module. Met deze nieuwe module zijn de prestaties van de high-performance modules verder verbeterd. Dankzij de tweezijdige actieve cellen en het gebruik van een transparante folie op de achterzijde, kan deze dubbelzijdige module gelijktijdig het licht aan de voor- en achterzijde opvangen en omzetten in stroom. Onder optimale omstandigheden kan de energieopbrengsten tot 25 procent worden verhoogd in vergelijking met de standaard panelen (300 Wp) van LG.

De LG NeON 2 BiFacial (LG300N1T) is gebaseerd op de bekende high-performance module LG NeON 2, die afgelopen jaar de Intersolar Award 2015 heeft gewonnen. Nieuw is de lichtdoorlatende folie aan de achterzijde. Invallend licht kan hierdoor worden opgevangen via de achterkant van de module, zodat deze lichtinval ook bijdraagt aan de elektriciteitsproductie. Doordat deze modules gebruik maken van twee zijdes, kan het al hoge rendement van deze panelen aanzienlijk worden verhoogd. Aan de voorzijde realiseert de nieuwe module, dankzij de 60 zeer efficiënte monokristallijne cellen, een vermogen van 300 Watt piek (Wp). Door de transparante folie aan de achterzijde kan bij veel zonlicht nog eens 75 Wp worden toegevoegd. Hiermee zorgt één LG Neon 2 BiFacial module onder optimale omstandigheden met een oppervlakte van 1.640 x 1.000 millimeter voor een totaal nominaal vermogen tot 375 Wp. Het innovatieve ontwerp zorgt biedt hierdoor een verbeterde lichtopbrengst op zonnige dagen en een hoger vermogen, zelfs op bewolkte dagen.

De module is ook robuuster. De gebruikte CELLO-technologie maakt gebruik van cell-connectoren met twaalf kleine ronde draden in plaats van de voormalige drie platte banden. Dit vermindert elektriciteitsverlies, terwijl de weerstand tegen invloeden van buitenaf wordt verhoogd. De modules zijn bovendien goed bestand tegen turbulente weersomstandigheden, zoals storm en sneeuwval. De modules kunnen tegen een mechanische belasting van 6.000 Pascal (Pa) druk en 5400 Pa zuigkracht. Het frame van geanodiseerd aluminium verhoogt de stabiliteit van de montage en reflecteert invallend licht, zodat dit nu ook door de cellen kan worden omgezet in vermogen.

Bij de montage bieden de LG NeON 2 BiFacial modules enkele voordelen: door het gebruik van de transparante folie zijn ze met een gewicht van 17 kilogram, tot 20 procent lichter dan andere commerciële bifacial dubbelglasmodules op de markt, aldus de fabrikant. De gewichtsreductie vereenvoudigt de installatie voor monteurs en vermindert het risico op schade. De module is hierdoor bovendien een oplossing voor veel platte en hellende daken. Naast de twaalf jaar productgarantie, worden de LG NeON 2 BiFacial modules geleverd met uitgebreide prestatiegarantie. De jaarlijkse afschrijving is teruggebracht van maximaal 0,7 procent per jaar naar 0,6 procent per jaar en is 25 jaar geldig.

“Met het winnen van de Intersolar Award 2015 worden onze LG NeON 2 zonnepanelen binnen hun prijsklasse door de hele sector gezien als de standaard op het gebied van rendement en stabiliteit” stelt Michael Harre, Vice President van de EU Solar Business Group bij LG Electronics. “Met de nieuwe generatie BiFacial producten ontwikkelen wij een bewezen en bekroonde technologie verder door. Dankzij de voordelen van dubbelzijdige zonnepanelen kunnen onze hoogwaardige modules nog meer vermogen genereren op een gelijkblijvend klein oppervlak, waardoor de systeemkosten van PV-systemen dalen. Met de LG NeON 2 BiFacial realiseren wij wederom een technologische verbetering die de lat voor de concurrentie weer een stuk hoger legt. ”

[related_post themes=”text”]