Viega heeft het Viega Smartpress-programma verder uitgebreid. Nieuw in het assortiment zijn de speciale klemkoppelingen voor radiatoraansluitingen.

Het gebruik van Viega Smartpress voor verwarmingsinstallaties zorgt voor een nette afwerking in combinatie met kosten- en tijdbesparende installatie. Met geïsoleerde aansluitblokken voor muur en vloer is overal een aansluiting te maken. Door de variëteit in aansluitblokken kunnen deze ook worden toegepast wanneer variabele hoogten gewenst zijn, bijvoorbeeld bij de montage van radiatoren in de badkamer. Voor aansluiting van de blokken wordt veelal gebruik gemaakt van Euroconus-koppelingen.

Nieuw is de Euroconus-schroefkoppeling model 1037 met Viega Smartpress-aansluiting en een universele klemringaansluiting voor radiatoren- en vloerverwarmings-aansluiting. De messing vernikkelde schroefkoppeling voor Viega Smartpress 16 mm is met name bedoeld voor gebruik met Fonterra-vloerverwarming en de verwarmingsgroepenverdeler DN 25. Universeel toepasbaar is de schroefkoppeling met klemringaansluiting door de euroconus-aansluiting. Hiermee is het aansluiten van een radiator ook mogelijk zonder persgereedschap.

Daarnaast brengt Viega een schroefkoppeling, model 1019, met een Viega steekzitting opname. Deze wordt gebruikt voor het aansluiten van de Viega radiator onderblokken alsook voor de DB buisonderbreker bij de badafvoeren met toevoerfunctie.