Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 119 seconden

prestatieovereenkomst-asz-wkc-1Van Wijnen, Kuijpers en Croonwolter&dros zijn de komende 3,5 jaar de exclusieve partners voor alle nieuwbouw-, verbouw- en onderhoudsprojecten binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ze zijn als consortium ‘WKC vof’ een meerjarige prestatieovereenkomst zijn aangegaan. “Met de prestatieovereenkomst pakken we projecten op een vernieuwende manier op, we benaderen ze als prestaties”, legt Gert Verspuij uit. Hij is integraal vof manager van het WKC. “Het ziekenhuis benoemt een probleem en geeft ons een budget mee. Op basis van deze input gaat het team samen op zoek naar de beste oplossing.” Door het meten van kritische prestatie indicatoren (KPI’s) wordt de samenwerking nu continu beoordeeld en geëvalueerd. Hierdoor is een zelf verbeterend proces ontstaan.

“Dat we met elkaar dit bijzondere verbond aangaan, betekent dat we het volste vertrouwen hebben in elkaars kwaliteit en expertise”, geeft Max Heijboer, Hoofd Bouwprojecten bij het Albert Schweitzer ziekenhuis, aan. “De samenwerking is niet vrijblijvend, alle partijen verwachten van elkaar topprestaties. Door de beproefde samenwerking binnen complexe bouwprojecten, weten we precies hoe de ander denkt en houden we elkaar scherp. Dat moet ook, want wat wij samen bouwen, raakt direct onze kwaliteit en veiligheid van zorg.”

Om voor patiënten een aantrekkelijk en vertrouwd adres te blijven, zijn vernieuwing en verbouwing constante factoren in het bestaan van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Volgens het principe ‘elke dag beter’ wil het ziekenhuis hierop voort blijven bouwen. De integrale aanpak van het team is dan ook gericht op verbetering van het prestatieniveau en verlenging van de levensduur van het gebouw.

hal Dordwijk, boekje welkom januari 2013

Het Albert Schweitzer ziekenhuis werkt sinds april 2011 samen met de partners van het huidige WKC. Het team heeft onder andere werkzaamheden op de afdelingen Geriatrie, Breastclinic, PAAZ, Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA), Oncologie, Dialyse, Verloskunde en de Oogpoli OK uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden liep het primaire proces van het ziekenhuis zonder overlast voor patiënten, bezoekers en medewerkers gewoon door. Eind 2014 is besloten om de samenwerking, met de projectorganisatie van het Albert Schweitzer ziekenhuis en in de vorm van het WKC, verder te ontwikkelen.

Gert Verspuij spreekt van een unieke overeenkomst: “De prestatieovereenkomst is een bekroning op de vernieuwde samenwerking van de afgelopen 1,5 jaar. Het goed luisteren en elkaar op deze manier aanspreken op lopende zaken heeft bijgedragen aan de openheid en transparantie van de samenwerking zoals deze nu is. Door continu onze prestaties te meten, blijven we verbeteren.”

[related_post themes=”text”]