Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 119 seconden

Ook Grohe heeft een slimme douche-wc in haar programma opgenomen: de Sensia Arena. De van origine Japanse traditie, waar een ‘douche’ wordt gebruikt bij toilethygiëne, wordt wereldwijd steeds populairder. Zo heeft 80% van de Japanners een douche-wc. In Europa is 5% van de verkochte toiletten een douche-wc.

De Sensia Arena heeft een HyperClean-zitoppervlak, waarmee 99% van de bacteriegroei wordt voorkomen. AquaCeramic-glas zorgt voor een gladde afwerking waardoor vuil niet kan worden vastgehouden. Onzuiverheden in het toilet worden bovendien verwijderd door de gecombineerde kracht van drie afzonderlijke waterspuiten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de wc’s vooral geschikt zijn voor plekken waar verzorging en hygiëne centraal staan, zoals hotels, kantoren, verzorgingsinstellingen en huishoudens met jonge kinderen. Daarnaast zorgt het Sensia Arena geurabsorptiesysteem ervoor dat de toiletruimte altijd fris ruikt.

Eenvoud en luxe
De douche-wc werkt aan de hand van drie stappen: reinigen, drogen en doorspoelen. Met behulp van een afstandsbediening aan de zijkant van de zitting of aan de muur kunnen gebruikers instellingen wijzigen. Ook via een te downloaden app kan de Sensia Arena bediend worden. Waterdruk, positie van de douche, temperatuur, reinigingscyclus en duur van de reiniging kunnen naar voorkeur worden aangepast. Deze mogelijkheden zorgen er voor dat bij ieder toiletbezoek de verzorging op de behoeftes van de gebruiker kunnen worden afgestemd.

Het gebruik van alle functies is optioneel; de Sensia Arena kan ook als ‘normaal’ toilet gebruikt worden.

Totale beleving
Vanessa Roth-Kuiper, Marketing Activitation Manager Grohe: “Een mooi voorbeeld van waar de Sensia Arena is geïnstalleerd en echt een onderdeel is van de totale beleving, is wellnessresort Elysium in Bleiwijk. Het toilet biedt bezoekers ultieme hygiëne en voor het resort is het een goede investering. De toiletruimte is een drukbezochte plek, zeker in een wellnessresort, daarom is het zo essentieel dat Elycium kan vertrouwen op de hygiëne die Sensia Arena biedt.”

Modern en elegant design
De Sensia Arena heeft een modern en elegant design, ontworpen door de Grohe inhouse Design Studio. De zachte kleuren en gestroomlijnde vormen sluiten naadloos aan bij hedendaagse toiletruimtes, aldus de fabrikant. Doordachte details zoals het nachtlicht en de automatische open- en sluitfunctie creëren een gevoel van comfort en vertrouwen. Mede door het design heeft het douchetoilet al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de iF Design Award, de Interior Innovation Award, de Plus X Award en de Green Good Design Award.

Bekijk hier hoe de douche-wc wordt geïnstalleerd.