Zelfreinigende airconditioner

Gepubliceerd op

Toshiba introduceert het airconditioningssysteem Seiya. Het systeem is voorzien van nieuwe inverter- en compressortechnologie. Het wandmodel biedt koelprestaties van niveau A++ en verwarmingsprestaties van niveau A+. Toegepast is het koudemiddel R32.

De compressortechnologie minimaliseert fluctuaties om de temperatuur constant te houden, waardoor het systeem efficiënter presteert. Dankzij de invertertechnologie kan het steem de verwarmings- en koelcapaciteit op ieder moment reguleren door de compressorsnelheid aan te passen aan de vraag.

Geruisloos comfort
Voor minder geluid en meer comfort halveert de ‘stille’ functie van Seiya het geluidsniveau van de buitenunit (waardoor het geluidsniveau halveert). Ook de binnenuit heeft een ‘stille’ functie, die de draaisnelheid van de ventilator verlaagt.

Slimme airconditioning
In huis kan de unit worden bediend via de infrarood afstandsbediening, maar deze kan ook worden bediend via een intuïtieve app op smartphone of tablet. Met de Toshiba Home AC Control smart app regelt de bewoner alles zelf en kan hij het energiegebruik beheersen, vanuit huis en onderweg.

Zelfreinigend systeem
De airconditioner is voorzien van een ‘magic coil’, die voorkomt dat er water en stof aan de verdamper hecht. Dit zorgt ervoor dat het systeem gedurende zijn gehele levensduur gezonde, frisse lucht levert. Wanneer de airconditioning wordt uitgeschakeld om de vervuilde verdamper leeg te laten lopen, blijft de ventilator tijdelijk nadraaien, zodat de verdamper schoon en droog blijft en de hoge energiezuinigheid van het systeem als geheel behouden blijft. Daarnaast zorgt de ontdooifunctie ‘on demand’ ervoor dat de unit onder de meeste extreme winteromstandigheden gebruikt kan worden.

%d bloggers liken dit: