Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

Itho Daalderop introduceert vanaf 1 oktober een nieuwe generatie elektrische boilers, de (Green Energy) Smartboiler. De boiler beschikt over een zelflerend vermogen, waardoor deze in staat is naar behoefte warm water te leveren. Hij leert op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en past het opwarmen daarop aan. Het verwarmen wordt daardoor uitgesteld, waardoor minder warmte en energie verloren gaat. Door de lagere watertemperatuur worden stilstandsverliezen geminimaliseerd. Deze besparing kan volgens de fabrikant oplopen tot 10% per jaar bij de normale Smartboiler en 12% bij een Green Energy Smartboiler met app functionaliteit.

Gebruik van overcapaciteit
De Green Energy Smartboiler (leverbaar vanaf medio 2018) gebruikt de overcapaciteit aan duurzame energie op het net om tussentijds te verwarmen. Daarnaast is het energiegebruik online met een app te monitoren. Hierdoor kan de gebruiker bespaartips ontvangen en over diverse andere functionaliteiten beschikken (zoals in-/uitschakelen op afstand, timer instellen en storingsmelding).

Alle nieuwe uitvoeringen zijn verder voorzien van een boostfunctie. Met deze functie kan op elk moment extra warm water worden aangevraagd.

Het voorraadvat van de boiler is gemaakt van koper. Dit materiaal heeft een lange levensduur en is onderhoudsarm. De Smartboilers zijn beschikbaar in de inhoudsvarianten 30, 50, 80, 120 of 150 liter.