Zelfklevende akoestische isolatie voor installaties

Gepubliceerd op

Armacell lanceert nieuwe soorten akoestische isolatie met geluidsisolerende eigenschappen over een breed frequentiebereik. Ze zijn flexibel, buigbaar, aan te brengen. Na verwijdering van de beschermfolie kan de isolatie dankzij zelfklevende coating op droge, stofvrije oppervlakken worden geplakt. De producten kunnen worden gebruikt op verticale of horizontale installaties. Ze zijn recyclebaar, bestand tegen rot en de meeste chemicaliën.

Het premium product, ArmaComfort Barrier P, is verkrijgbaar in diktes van 1, 2, 3, 4 en 5 mm. ArmaComfort Barrier B wordt aangeboden in wanddiktes van 2, 3 en 4 mm. Om de geluidsreductie verder te optimaliseren, kan ArmaComfort Barrier worden gecombineerd met ArmaSound of andere absorberende akoestische isolatiematerialen op technische installaties, behuizingen of leidingen.

Verhoogd wooncomfort
"Vandaag de dag stijgt de vraag naar intelligente geluidsisolatieoplossingen met ruimtebesparende eigenschappen ook die op bestaande bouw kunnen worden aangebracht", legt Pascal Raphoz, Armacell Acoustics Development Manager, uit. "Onze ArmaComfort Barrier bereikt een uitstekend geluidstransmissieverlies, Rw van 30 dB, bij een wanddikte van slechts 3 mm. Het menselijk oor ervaart een reductie van 10 dB als een halvering van het volume". Met de ArmaComfort Barrier producten kan de geluidsdemping nu eenvoudig en plaats besparend worden aangebracht, waardoor het wooncomfort wordt verhoogd.

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: