Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Ook dit jaar hebben verschillende Zeeuwse installatiebedrijven de handen ineen geslagen om leerlingen uit het basisonderwijs, groepen 7 en 8, uit te nodigen op hun bedrijf om een dagdeel te komen “proeven” aan de Installatie- Elektrotechniek.

De bedrijven benaderen basisscholen uit hun regio en nodigen de leerlingen van groep 8 (of gecombineerde groep 7/8) uit bij het betreffende bedrijf.

 

Tijdens het dagdeel wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden van het bedrijf en vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag in de werkplaats. Onder begeleiding van ervaren monteurs nemen de leerlingen hun eerste stappen in de techniek. Doel is om kinderen zo vroeg mogelijk te laten ervaren wat techniek en in dit geval installatie-elektrotechniek is zodat in de toekomst bij de keuze van een vervolgopleiding ook de technische opleidingen in beeld komen.
In een vakgebied waar de ‘vergrijzing’ toeslaat ontstaat in de nabije toekomst een groot tekort aan vakkundig personeel. Deze doedagen vinden plaats op verschillende locaties in Zeeland.

In week 4 en 5 van 2014 kan er gekozen worden voor een woensdagmiddag of een zaterdagmorgen afhankelijk van de keuze van het desbetreffende bedrijf. Kinderen kunnen als zij geïnteresseerd zijn nadere info opvragen én zich aanmelden bij het bedrijf naar keuze.
De organisatie is in handen van de betreffende Zeeuwse installatiebedrijven in samenwerking met Opleidingsbedrijf Installatiewerk Brabant-Zeeland.
Voor meer informatie: http://www.poppeinstallatietechniek.nl/site/Nieuws/Nieuws/Doe-dagen-Techniek-voor-groep-78