Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

wtc-utrechtCBRE Global Investors en BAM Bouw en Techniek gaan gezamenlijk het WTC Utrecht voorzien van een WELL Building Standard™ certificaat. Dit certificaat maakt inzichtelijk dat het gebouw voldoet aan hoogste normeringen voor de gezondheid en welzijn van de toekomstige gebruikers. WTC Utrecht wordt hiermee het eerste kantorengebouw in Nederland waaraan het certificaat zal worden toegekend. De WELL Building Standard is een systeem dat zich richt op het meten, certificeren en het bewaken van de gebouwkenmerken die van invloed zijn op de gezondheid en welzijn van de gebruikers van een gebouw.

AM Bouw en Techniek realiseren op dit moment het WTC Utrecht in opdracht van het CBRE Dutch Office Fund, een investeringsfonds van CBRE Global Investors. Het 32.000 m2 aan kantoor-, horeca- en retailoppervlak tellende gebouw ligt naast het Centraal Station in Utrecht-. De bouwwerkzaamheden zijn in juni 2016 gestart en de oplevering is gepland voor begin 2018.

Jaap Snellen, Head of Asset Management, CBRE Dutch Office Fund: “De strategie van het CBRE Dutch Office Fund richt zich op het investeren in en creëren van inspirerende werkomgevingen op dynamische locatie met innovatieve dienstverlening. Dit doen we onder andere omdat het belang van inspirerende werkomgevingen steeds groter wordt wanneer het gaat om het binden van getalenteerde werknemers. WTC Utrecht wordt het gebouw in Utrecht wat aan die verwachtingen gaat voldoen. Met het WELL certificaat onderstrepen we het belang wat wij hechten aan een gezonde werkomgeving voor gebruikers”.

Jaap Hazeleger, Directeur BAM Bouw en Techniek: “Duurzaamheid is een commodity geworden, de toekomst ligt op health & wellbeing van de mens. De belangrijkste asset voor ondernemingen is het arbeidskapitaal. De war-on-talent, het boeien en binden van millennials vraagt om een ander type huisvesting en procesbenadering. Voor BAM Bouw en Techniek is dit een van de speerpunten voor de komende jaren. Zusteronderneming AM Real Estate Development is leidend bij het ontwikkelen van nieuwe concepten voor gezonde werkomgevingen. Deze procesverandering moet vastgoed meer waardevast maken en huurders langer binden doordat ingezet wordt op een hogere productiviteit van hun arbeidskapitaal. Wij zijn ervan overtuigd dat hier de toekomst ligt.”

[related_post themes=”text”]