Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 45 seconden

Thies Clima heeft haar First Class serie High End windmeters uitgebreid met de nieuwe  generatie die volledig is geclassificeerd volgens de nieuwste 2017-release van de IEC 61400-12-1-specificaties. De nieuwe internationale standaard is in maart 2017 uitgebracht en beschrijft een geavanceerdere anemometerclassificatie en kalibratiemethodologie.

Thies Clima voldoet aan de nieuwe IEC-release en heeft de First Class Anemometer verbeterd om de beste prestaties te leveren volgens de nieuwe classificatie-eisen. Bovendien wordt het First Class Advanced X-model geleverd met extra baanbrekende nieuwe mogelijkheden.

Naast de windsnelheidsmeting meet de sensor tevens temperatuur, druk, trillingen en versnelling en deze parameters kunnen worden uitgelezen m.b.v.de RS485 seriële interface. Voor nog hogere nauwkeurigheden en classificatieresultaten kunnen de windsnelheidsmetingen worden gecompenseerd met behulp van de interne druksensor.

In het interne geheugen van de First Class Advanced X worden de kalibratieresultaten opgeslagen voor de ultieme tracering van de instrumentgeschiedenis gedurende de gehele live-cyclus.