Speciaal voor adviseurs, installateurs en system integratoren die met KNX aan de slag willen in HVAC-installaties brengt KNX Nederland een whitepaper uit. De whitepaper biedt antwoorden op vragen over het waarom van KNX voor klimaatinstallaties en hoe KNX daarbij bruikbaar is.

KNX Nederland stelt de whitepaper, met de titel ‘Verwarmen, koelen, ventileren met KNX’, gratis beschikbaar als download op Smart Inside.

Energiebesparing
De whitepaper gaat onder meer in op de rol die automatisering van klimaatinstallaties kan spelen bij het besparen op energiegebruik van gebouwen en woningen. Een integraal gebouwautomatiseringssysteem op basis van KNX zorgt bijvoorbeeld dat een gebouw kan voldoen aan de hoogste Energy Performance Class volgens de Europese norm EN 15232.

Verbinden van protocollen
Verschillende voorbeelden van hoe je KNX-technologie kunt gebruiken bij de toepassing van ruimteregelingen van klimaatinstallaties zijn in de whitepaper te bekijken. Ook de samenwerking van KNX met andere protocollen komt aan bod. Voor de optimalisatie van technische functies in één of meer gebouwen, is in veel gevallen een samenwerking nodig tussen installatiesystemen die verschillende talen (protocollen) gebruiken. Het verbinden van deze protocollen middels zogenaamde gateways is daarom uitgebreid beschreven.

Veiligheid en sensoren
Een ander onderwerp dat wordt behandeld in de whitepaper van KNX is de besturing van een gebouw of woning op afstand. Deze manier van gebouwautomatisering leidt tot meer inzicht en daardoor bewustzijn van functies, energiegebruik en de veiligheid. In de whitepaper is aandacht voor het veilig realiseren van op afstand bedienbare KNX-installaties. Verder biedt het document een uitgebreid overzicht van de verschillende klimaat- en omgevingssensoren die KNX-fabrikanten leveren en die noodzakelijk zijn om HVAC-installaties goed te laten functioneren. Met name sensoren voor weersomstandigheden en de luchtkwaliteit blijken namelijk essentieel voor de juiste werking van deze installaties.

Gratis download
De whitepaper is als gratis download beschikbaar op Smart Inside; de community voor iedereen die actief is in de wereld van slimme gebouwen en woningen. Naast de whitepaper vind je daar ook de digitale folder met een uitwerking van diverse voorbeelden voor de toepassing van KNX in combinatie met HVAC-installaties.

Downloadlink: https://smartinside.nl/documentation

Op onze nieuwsbrief abonneren