Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

DrukwerkOp woensdag 15 oktober vindt in het Stadhuis op de Markt in Delft de werkconferentie ‘Van Lima tot Meterkast’ plaats. De werkconferentie is bedoeld voor opdrachtgevers, opdrachtnemers en adviseurs in de bouw- en installatiesector zowel vanuit het bedrijfsleven als vanuit de overheid.

Ondernemers in de bouw- en installatiesector worden steeds vaker geconfronteerd met diverse MVO-certificaten waaraan ze moeten voldoen om een opdracht te verwerven of uit te voeren. Velen onder hen zien langzamerhand door de bomen het bos niet meer. Zijn die certificaten wel echt nodig? Wat is het voordeel van zo’n certificaat? Is het zinvol hierin te investeren?  Op de conferentie ‘Van Lima tot Meterkast staat dit onderwerp centraal.

Hoogleraar Duurzaam Ondernemen Enno Masurel trapt de conferentie af met een prikkelend doemcollege over certificatie. Daarna is het de beurt aan de publieke sector (wethouders van  Den Haag en Delft) en de private sector met onder andere Uneto-VNI, Strukton en NEN, over hun ervaringen met certificatie in de bouw-en installatiesector. Aansluitend discussiëren de deelnemers in groepjes over de bruikbaarheid van certificaten.

De initiatiefnemers van deze netwerkconferentie zijn Gemeente Den Haag, UNETO-VNI, stadsregio Rotterdam, Gemeente Delft  en Innovatie Urgent, een programma van het ministerie van Economische Zaken. Van Lima tot Meterkast is alweer de zesde in een succesvolle reeks van werkconferenties over duurzame oplossingen voor de bouw- en installatiesector.

Voor meer informatie over het programma en aanmelding: www.vanlimatotmeterkast.nl