Het ViConnect installatiesysteem van Villeroy & Boch heeft nieuwe functies gekregen. Geïntegreerd zijn verticale steunen en zelfblokkerende poten. Ook is het systeem voorzien van een gepatenteerde doorstroombegrenzer om de spoeling van de wc bij te stellen.

De doorstroombegrenzer is toegankelijk via het serviceluik, zonder dat onderdelen hoeven worden losgemaakt. Zo kan de spoelstroom ook achteraf nog aangepast worden. Het is mogelijk om het serviceluik aan de boven- of voorkant te plaatsen, afhankelijk van de installatie. De ViConnect heeft verder één waterreservoir voor alle hoogtes, waardoor er minder reserve-onderdelen nodig zijn.

De nieuwe zelfblokkerende poten kunnen zowel in lichte stucmuren als in diverse metalen profielen geplaatst worden. Samen met de geïntegreerde verticale steunen maken ze de installatie eenvoudiger en kan één persoon precies de hoogte instellen. De nieuwe 4-puntsverstelling voor de uitlaatbocht biedt meer flexibiliteit bij de montage, waardoor er meer ruimte is om het closet aan te sluiten, wat vooral bij renovaties gunstig is.

Het huidige ViConnect assortiment bevat droog- en natbouwelementen geschikt voor elke bouwsituatie en stijlvolle bedieningsplaten. De platen hebben een modern design, zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en hebben lichtelementen met energiebesparende LED-technologie. De platen zijn verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Er is keuze uit een vlakke of opliggende inbouw dankzij een speciaal frame. De plaat is, inclusief opbouw, 5 mm.

De twee-knops bedieningsplaat zorgt voor actieve waterbesparing. Het spoelvolume is standaard ingesteld op 3/6 liter per spoeling met de extra optie om dit te reduceren tot een zuinige 3/4,5 liter.