Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 105 seconden

Honeywell breidt zijn Home-portfolio voor waterzijdig inregelen uit met de Kombi-TRV: een thermostatische radiatorafsluiter met ingebouwde drukregelaar. Deze combinatie verzekert klanten van een optimale temperatuurregulering in alle te verwarmen ruimtes én van gemakkelijke automatische waterzijdige inregeling – ongeacht de variërende drukomstandigheden in het verwarmingssysteem, aldus de fabrikant.

De nieuwe Kombi-TRV is een effectieve oplossing om reguliere tweepijpsverwarmingssystemen waterzijdig in te regelen, zonder ingewikkelde buisleiding- en drukverliesberekeningen. De Kombi-TRV is te installeren waar traditionele strangregelafsluiters moeilijk te gebruiken zouden zijn, bijvoorbeeld vanwege ruimtebeperkingen, bij renovaties of wanneer de locatie en de omvang van het leidingwerk onbekend zijn.

Snel een waterzijdiggebalanceerd verwarmingssysteem
In traditionele, ongebalanceerde verwarmingssystemen zijn de volumestroomhoeveelheden bij elke radiator of andere warmteafgifte niet alleen afhankelijk van de instelling van de regelaarafsluiter. Het hangt ook af van de afstand tot de verwarmingsbron en van andere regelaarafsluiters in het systeem die openen en sluiten. Slecht of ongebalanceerde verwarmingssystemen zorgen voor radiatoren die koud blijven of langzaam warm worden, weinig comfort, hoge energierekeningen en dure bezoeken van onderhoudsmonteurs. Dynamisch balanceren met de Kombi-TRV lost deze problemen op.

Voor nieuwbouw- en renovatieprojecten
Doordat de Kombi-TRV direct op het verwarmingssysteem zit, is het een uitkomst voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Het product kan namelijk ook het comfort in bestaande gebouwen verbeteren. Dit geldt vooral bij bouwprojecten waar het leidingwerk onduidelijk is en er geen gedetailleerde ontwerpgegevens beschikbaar zijn. De leidingroute naar de warmtebron is niet meer relevant, waardoor ingewikkelde buisleiding- en drukverliesberekeningen voortaan verleden tijd zijn. Het enige wat de installateur hoeft te doen, is de maximale volumestroomhoeveelheid van de radiatorafsluiter in te stellen op de Kombi-TRV. De ingebouwde drukregelaar garandeert dat die hoeveelheid onder variabele drukomstandigheden steeds constant blijft. Door de standaardafmetingen is de Kombi-TRV vrijwel overal toepasbaar.

Minimum aantal bewegende delen
Het aantal bewegende delen in de Kombi-TRV is tot het minimum beperkt, zodat de regelaar optimaal functioneert. De Kombi-TRV is voornamelijk gemaakt van metaal, met uitzondering van het membraan en de afdichtingen. Het grote membraan van de regelaar zorgt dat de instelkracht zestig procent hoger is. Daarnaast kan de installateur het volledige binnenwerk vervangen, zonder het systeem te hoeven laten leeglopen.