Zes Nederlandse bedrijven in de energieketen, waaronder verwarmingsfabrikant Remeha, zijn een partnership aangegaan met TeamNL. Onder de naam Missie H2 gaan ze waterstof promoten als energiedrager. Missie H2  steunt tegelijkertijd TeamNL op weg naar de Spelen van Tokyo 2020.

Naast Remeha zijn Gasunie, Shell Nederland, Stedin Groep, Port of Amsterdam en Groningen Seaports bij dit samenwerkingsverband betrokken. Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF: “Japan heeft voor de energievoorziening van de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 de keuze gemaakt voor waterstof. Zo zullen de door de organisatie van Tokyo 2020 in te zetten auto’s op een H2 brandstofcel rijden. Daarmee zijn de Spelen van 2020 een mooi momentum om te etaleren welke mogelijkheden waterstof ook in Nederland heeft voor de transitie naar een duurzame energievoorziening.”

Ulco Vermeulen, lid Raad van Bestuur Gasunie, legt namens Missie H2 uit dat concrete waterstofprojecten en -initiatieven onder de aandacht van het Nederlands publiek zullen worden gebracht. “Ons doel is een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie. Het is geweldig dat we dit als partner van TeamNL kunnen doen. Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het water vormt enerzijds een uitdaging wat betreft onze veiligheid en is tegelijkertijd vaak de drijvende kracht achter economische groei. Onze roeiers, zwemmers en watersporters kennen de kracht van het water ook maar al te goed. Missie H2 zal zich als partner van TeamNL inzetten om heel Nederland te laten kennismaken met waterstof en de mogelijkheden ervan als duurzame energiedrager.”

Bekijk voor meer informatie ook de video: https://youtu.be/buqA7Xs8jJc