Tegen het optreden van waterslag in gesloten systemen is bij Caleffi de waterslagdemper Antishock verkrijgbaar. Deze vangt waterslag op tot 50 bar en is geschikt voor continu gebruik bij hogere waterleidingdruk tot 10 bar. Hij werkt volgens een mechanisch principe met een kunststof zuiger waar de drukpieken worden opgevangen door een veer.

De waterslagdemper heeft compacte afmetingen en is zo eenvoudig te installeren. Tevens is het mechanisch werkingsmechanisme onderhoudsvrij en door de afwezigheid van een membraan is de Antishock niet onderhevig aan slijtage.

Waterslag treedt op in gesloten systemen wanneer het water zeer snel afgeremd of versneld wordt door het plotseling sluiten van ventielen of kranen of door het stoppen van een circulatiepomp. Het effect hiervan is de voortplanting van een over- en onderdruk in de leidingen, waardoor er niet alleen geluid ontstaat, maar waardoor ook het hele systeem beschadigd kan worden. Waterslagdempers die gemonteerd worden in de buurt van ééngreepsmengkranen, magneetkleppen, kogelafsluiters enz., vangen deze hoge drukpieken op en voorkomen dergelijke negatieve effecten.