In zijn vorige leven was Karel werkzaam bij een drinkwaterbedrijf als monteur. Zo nu en dan wordt hij nog wel eens gevraagd om wat kleine klusjes voor dit bedrijf op te lossen. Dat loopt een beetje uiteen van het vervangen van een hoofdkraan tot het aansluiten van een nieuwe meter. Zo wisten zijn oud collega’s dat hij wat renovatiewerk aan het doen was in een kantoorcomplex waar de watermeter vervangen diende te worden. Logisch dus dat ze hem vroegen die nieuwe meter gelijk maar mee te pakken. Een extraatje was zo snel verdiend, vond ook Karel, en omdat zijn oud werkgever hem nu al jarenlang met enige regelmaat inschakelde, besloot onze handyman dat het wel eens tijd was om wat terug te doen.

Aan dat water is natuurlijk geen droog brood aan te verdienen, wist Karel, en daarom bedacht hij een geniale oplossing om het voor zijn oud-werkgever allemaal wat lucratiever te maken. Hij installeerde twee watermeters. ‘Kunnen ze dubbel afrekenen en loopt het geld bij het waterbedrijf twee keer zo hard binnen.’

Dat Karel geen Einstein is, weten we inmiddels wel. Maar kennelijk heeft hij ook aan praktische natuurkunde een broertje dood. Met het aanleggen van een dubbele watermeter en de toch wel talrijk aanwezige hoofdkranen – die hij om onduidelijke redenen had toegevoegd –  krijgt zijn oud werkgever alleen maar flink hogere kosten voor zijn kiezen. Die van Karel namelijk.