Bette introduceert een geluidsisolerende installatiebox voor montage van de afvoer bij douchevloeren, douchebakken en baden. De Easy Connect wordt in de afwerkvloer aangebracht en met een meegeleverde afdichtingsmanchet in de vloer geïntegreerd. Baden, barrièrevrije douchevloeren en douchebakken hoeven niet meer extra met afdichttape te worden afgedicht.

De installatiebox is een plug-and-play-oplossing voor de aansluiting van de afvoer van Bette inbouw- en vrijstaande baden, alsmede voor vlakke douchevloeren en supervlakke douchebakken. De installatiebox kan met kit op de ruwe bouwvloer worden geplaatst. Dan sluit u de afvoerleiding aan en plaatst u de deksel. Daarna kan de afwerkvloer worden gegoten. Als de afwerkvloer droog is, kan de box op de vereiste hoogte worden afgesneden en wordt het geprefabriceerde afdichtingsmanchet geplaatst. Daarna wordt het afdichtingsmanchet met twee lagen afdichtingsmiddel aangebracht, zodat de box volgens de normen in de vloer waterdicht is geïntegreerd.

Flexibel en geprefabriceerd
De aansluitleiding in de box is flexibel en uittrekbaar, zodat het afvoergarnituur in de juiste en passende positie kan worden geïnstalleerd. In de box is voldoende ruimte om het afvoergarnituur in alle richtingen te kunnen plaatsen.
Naast de nieuwe installatiebox kunt u met de BetteMinimum-douchebak- of douchevloerdrager de montage op afwerkvloeren versnellen. Beide componenten zijn geprefabriceerd en op elkaar afgestemd.
De installatiebox Easy Connect voldoet aan de actuele dichtheidsnormen volgens DIN 18534 en ÖNORM B3407 en is volgens ETAG 022 getest. De Kiwa-geteste afdichtcomponenten zijn bij de levering inbegrepen.