U kent het wellicht wel vanuit uw eigen thuissituatie: pubers die urenlang de badkamer claimen. Ze staan zo lang onder de douche dat het lijkt of ze willen bewijzen dat water uit de kraan wel degelijk op kan raken. En ondertussen valt elk kwartaal de waterrekening op de deurmat met daarop steevast exorbitant hoge bedragen.

Datzelfde probleem had afgelopen week een klant van Karel. De man was het zat om altijd tegen een dichte badkamerdeur aan te lopen. Maar ondanks dat hij zijn kroost al menigmaal had gesommeerd niet steeds zo idioot lang te douchen, bleef de ergernis voortduren.

Na flink wat Googlen was de goede man een watertimer tegengekomen en had hij Karel gevraagd een dergelijk systeem te installeren. Totaal onbekend met elektronica in de badkamer, zag deze helemaal niks in een dergelijke oplossing. Karel wist – uiteraard – wel iets beters om het kroost van zijn klant snel onder de douche vandaan te krijgen.

Binnen 4 minuten had hij zijn waterbesparend douchesysteem bedacht én aangelegd. De strategisch geplaatste glijstang zorgde voor 3 douche-opties: ‘te heet om onder te staan’, ‘te koud om onder te staan’ of ‘te weinig om onder te staan’. Dat de klant zelf ook wel eens comfortabel warm wil douchen, was Karel helaas ontschoten.

Op onze nieuwsbrief abonneren