Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 76 seconden

Inmiddels is Karel een volleerd installateur van vloerverwarmingssystemen. Hij maakte zich deze week daarom geen enkele zorgen toen hij gevraagd werd om een dergelijk systeem te komen aanleggen. De slang was al in de vloer gestort door de aannemer, dus daar hoefde hij niet eens naar te kijken. Het enige dat hij diende te verzorgen was het simpele aansluitwerk van de verdeler.

Het systeem diende separaat van de normale cv-installatie aangesloten te worden. Zodoende zou de warmteoverdracht via een warmtewisselaar plaatsvinden. Ook met dat bijltje had Karel al diverse keren gehakt. Kortom, hij zag geen beren op de weg om de verdeler en warmtewisselaar binnen een oogwenk aan te sluiten.

Totdat hij de kast opendeed waar de verdeler zou moeten komen; of liever gezegd de broodtrommel in de muur. In die ruimte was nauwelijks plek voor de verdeler en pomp, laat staan voor de toch wel tamelijk forse warmtewisselaar. Hoe hij de wisselaar ook hield, hij kreeg het niet in het minuscule kastje gepropt.

Gelukkig voor Karel grensde de achterkant van de kast aan de garage van de woning waar hij aan het werk was. Kon hij dus prima de wisselaar aan de andere kant plaatsen. Maar helaas had Karel geen materialen bij zich om de wisselaar op een correcte wijze aan de muur te bevestigen.

Mooi dus dat in zo’n garage altijd wel handige spullen zijn te vinden! Zo was het vloerverwarmingssysteem alsnog in een mum van tijd aangesloten en konden de eigenaren gaan genieten van een heerlijke warme vloer.