Remeha heeft de Mercuria Ace en Eria Tower Ace van een update voorzien. Deze warmtepompen en de volledig nieuwe Eria Tower Ace S zijn vanaf januari in de capaciteiten 4.5, 6 en 8 kW uitgerust met het koudemiddel R32. Dit koudemiddel vervangt R410A, dat nu nog in de buitenunits zit. Door gebruik van R32 neemt het potentiële opwarmingseffect van het koudemiddel bij een eventuele lekkage zeer sterk af. De warmtepompsystemen met buitenunits van 11 en 16 kW zullen in een later stadium worden geüpdatet.

Een andere innovatie is het nieuwe display en het gebruiksvriendelijke carrousel-menu, die al eerder bij de hybride warmtepomp Elga Ace zijn geïntroduceerd. Deze toevoegingen maken de bediening eenvoudiger. Bovendien zijn de toestellen via bluetooth koppelbaar aan de Smart Start App, waarmee installateurs de ingebruikname kunnen uitvoeren. Ook de buitenunits hebben een betere regeling, waardoor het eenvoudiger is om een eventuele storing te identificeren en te lokaliseren. In de loop van volgend jaar zal het ook mogelijk worden om de toestellen op afstand uit te lezen.

Best presterende warmtepompen
De Eria Tower Ace is 130 centimeter hoog en heeft een geïntegreerde boiler van 180 liter. De nieuwe Eria Tower Ace S is smaller en minder diep (58 x 58 centimeter) maar met 190 centimeter wel hoger. De boiler heeft een inhoud van 190 liter. In zeer korte tijd, circa anderhalf uur, kan een lege boiler bij beide toestellen weer op temperatuur zijn. Uit de testresultaten blijken de Eria Tower Ace, maar vooral de Eria Tower Ace S sterk te scoren in nieuwbouwprojecten. Voor taprendement tonen de prestatieberekeningen voor de BENG dat de Eria Tower Ace S in de top 3 staat van best presterende warmtepompconcepten in de markt.

Verkorte installatietijd
Een speciale innovatie voor de Eria Tower Ace S is het prefab installatieframe. Door dit frame tijdens de ruwbouw aan de muur te bevestigen kan de installateur al het leidingwerk voor cv en tapwater installeren. Via de ingebouwde afsluiters kan hij de installatie ook testen. In de afbouw, vlak voor de oplevering, kan hij dan de binnenunit via ingebouwde wieltjes over het frame rijden en vastzetten op het leidingwerk in het frame. Na het openzetten van de afsluiters wordt het systeem gevuld via de ingebouwde cv-vulkraan, manometer en automatische ontluchter. Andere technische vernieuwingen bij de Mercuria Ace en Eria Tower Ace zijn het ingebouwde expansievat van 8 liter en een expansievat van 12 liter bij de Eria Tower Ace S. Verder heeft de Eric Tower Ace S een geïntegreerde cv-vulkraan maar ook, net als de andere nieuwe toestellen, een magneetfilter en een overstortbeveiliging. Al deze verbeteringen zijn gericht op het verkorten van de installatietijd.

Monoblock uitvoering
Nog een uitbreiding voor deze vernieuwde warmtepompen is de beschikbaarheid van monoblock buitenunits. Deze specifieke buitenunits zijn verkrijgbaar in de capaciteiten 6, 8 en 11 kW en passen zowel bij de Mercuria Ace als bij de uitvoeringen van de Erica Tower Ace. Het voordeel is dat de installateur voor het installeren van deze buitenunits geen STEK-erkenning nodig heeft, omdat er geen F-gassen van de buitenunit naar de binnenunit lopen. Zowel de monoblocks als de gewone buitenunits zijn praktisch allemaal enkele dB’s stiller dan de nu gebruikte buitenunits.

Nefit Bosch zoekt groei met warmtepompen voor nieuwbouw

Nefit Bosch is als verwarmingsproducent al jaren een speler op de renovatiemarkt en heeft sterke ambities om te groeien op ...

Twee dagen internationale aandacht voor warmtepompen

Deze week namen 260 experts uit 26 landen deel aan de zevende European Heat Pump Summit. Samen met 34 sprekers ...

Adsorptiewarmtepomp

Waar de cv-ketel al helemaal is uitontwikkeld, kan de warmtepomp nog grote slagen maken. In 2023 komt er een nieuw ...

Online zoekgedrag naar warmtepompen blijft toenemen

Marktdata.nl heeft een analyse uitgevoerd naar de online oriëntatie en interesse van de Nederlandse consumenten met betrekking tot verwarmingssystemen en ...