Enzavu introduceert een kleine warmtepomp zonder buitenunit die zowel hybride als 100% gasloos ingezet kan worden. De omvang van de warmtepomp, met een COP van 5,4, is vergelijkbaar met die van een standaard cv-ketel. De zogeheten stads-warmtepomp is speciaal ontwikkeld voor typische Nederlandse woningen met hun specifieke behoefte aan verwarming en tapwater.

De warmtepomp kan volledig naast een bestaande of nieuwe gasgestookte cv-installatie geplaatst worden. Voor omwonenden is er geen geluidsoverlast omdat een buitendeel ontbreekt. Daardoor kan deze warmtepomp bijvoorbeeld ook in stadscentra worden toegepast waar het vaak verboden is om een buitendeel aan de gevel te plaatsen. Dankzij een stille inverter compressor, voldoet de warmtepomp bovendien aan alle geluidsnormen die binnen gesteld worden.

Eigenaar Jack de Mooij van Enzavu benadrukt dat de warmtepomp niet alleen geschikt is als hybride oplossing maar bij nieuwbouwwoningen ook prima toegepast kan worden als 100% gasloze oplossing. “Tegenwoordig worden de huizen dusdanig goed geïsoleerd gebouwd dat de warmtevraag veel kleiner is dan die van bestaande woningen. Hierdoor kan bij nieuwbouw onze warmtepomp de volledig voorziening van verwarming en tapwater afdekken. Bijkomend voordeel is dat er met dit systeem ook gekoeld kan worden. In de zomer heeft men op deze manier een volwaardig aircosysteem. De stroom van eventueel aanwezige zonnepanelen kan hiervoor gebruikt worden.”

De lucht/waterwarmtepomp is opgebouwd uit uitsluitend A-merken zoals Danfoss, Carell en Toshiba en verder voorzien van Digital Inverter- en EXV-technologie, EC-ventilatoren en een digitale regeling. Er zijn twee luchtaansluitingen door het dak of de gevel nodig, zoals bij een gasgestookte cv-ketel het geval is.

Enzavu is momenteel bezig met het opzetten van een landelijk dekkend installatie netwerk en zoekt nog professionele partners die de installatie en eerste lijn service kunnen verzorgen.