Nijhuis Renovatie, ketenpartner van woningbouwcoöperatie De Alliantie, gaat de nieuwe HP-M25i warmtepomp toepassen bij de verduurzaming van woningen van deze coöperatie. De heeft geen buitendeel en is daarom geschikt voor compacte laagbouw. Door het gebruik van zowel de ventilatieretourlucht als de buitenlucht werkt de warmtepomp met een hoog rendement. Over-ventilatie (tochtklachten) wordt voorkomen omdat deze warmtepomp de ventilatieretourlucht bij de aangevoerde buitenlucht mengt.

De HP-M25i is door Itho Daalderop speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt die veel compacte laagbouwwoningen uit de jaren ’50-‘70 kent. De warmtepomp werkt samen met elk merk en type cv-ketel. Mede door de ISDE-subsidie van € 1.500,- kan deze warmtepomp voor een geringe meer-investering geplaatst worden en is dit een goed alternatief voor woningen waar nog een goede cv-ketel aanwezig is, aldus de fabrikant.

Het overgrote deel van het jaar zal de warmtepomp de woning verwarmen. Tijdens de koudste dagen zal de cv-ketel door de warmtepomp automatisch bijgeschakeld worden.

Bijschrift foto: William Vlug, directeur Renovatie bij Nijhuis Renovatie (rechts) schudt de hand van Niek de Jong, category manager Renewables bij Itho Daalderop (links)

Op onze nieuwsbrief abonneren