Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

LG introduceert de Therma V Monobloc voor woonhuizen waarin beperkte ruimte aanwezig is. Het watertemperatuurbereik is 65 graden Celsius zonder toevoeging van elektrische heaters. Met alleen wateraansluitingen naar het buitendeel en beperkte bedrading is deze warmtepomp zonder koeltechnische handelingen te installeren. De bediening en een eventuele boiler zijn de enige componenten in huis. De kleine buitenunits kunnen vrijwel overal gemonteerd worden.

De nieuwe LG Monobloc is beschikbaar in zes uitvoeringen: 5 kW, 7 kW, 9 kW, 12 kW, 14 kW en 16 kW. De unit is standaard voorzien van black fin coating. De warmtepomp beschikt over een regeling met RS3 controller en vorstbeveiliging.

Hoog seizoensrendement
De nieuwe Monobloc heeft een SCOP waarde van 4,45 en A+++ energielabel. De compressor is door LG zelf ontwikkeld. Door vloeistofinspuiting halverwege het compressieproces wordt het verwarmingsvermogen bij lagere buitenluchttemperaturen groter. Therma V Monobloc heeft een betrouwbare werking met een vrijwel constante capaciteit bij lage buitentemperaturen: 100% bij -7 graden Celsius en 75% bij -15 graden Celsius. Het maximale bereik is -25 graden Celsius. Door gebruik van het  koudemiddel R32, blijft de GWP-waarde laag.

Therma V Monobloc wordt vanaf juni uit voorraad geleverd door Centercon.