De nieuwe warmtepomp Eria Tower Ace S van Remeha is een combitoestel dat vergezeld gaat van een installatieframe om de warmtepomp eenvoudiger te kunnen installeren. Voor de eindgebruiker biedt het toestel extra tapwatercomfort. Het toestel is verkrijgbaar in de capaciteiten 4.5, 6 en 8 kW. De buitenunit is afgevuld met het koudemiddel R32, dat een laag potentieel opwarmingseffect heeft.

Het toestel is geschikt voor zowel de nieuwbouw- als renovatiemarkt. Het is smaller en minder diep (58 x 58 centimeter) maar met 190 centimeter wel iets hoger dan zijn conventionele ‘zusje’ de Eria Tower Ace. De boiler van de nieuwe combi-warmtepomp heeft een inhoud van 190 liter. In circa anderhalf uur kan een lege boiler weer op temperatuur zijn.

Prefab installatieframe
Bij deze warmtepomp is het dus mogelijk om voor de binnenunit een prefab installatieframe te monteren. Door dit frame al tijdens de ruwbouw te bevestigen, kan de installateur vroegtijdig en op het moment dat hem uitkomt het leidingwerk voor cv en tapwater installeren. Via de ingebouwde afsluiters kan hij de installatie ook al testen. Omdat de monteurs op dat moment niet meteen de warmtepomp zelf nodig hebben, kan het installeren snel en probleemloos verlopen. Bovendien kan het installatieframe eenvoudig door één persoon worden gemonteerd en getest.

Vlak voor oplevering plaatsen
Pas vlak voor de oplevering, als de woningen vrijwel volledig zijn afgebouwd, kan een speciaal team van het installatiebedrijf in één dag meerdere warmtepompen plaatsen. Voor monteurs is het gemakkelijk om de binnenunit van dit warmtepompsysteem via ingebouwde wieltjes over het frame te rijden en snel vast te zetten op het leidingwerk in het frame. Na het openzetten van de afsluiters wordt het systeem gevuld via de ingebouwde cv-vulkraan, manometer en automatische ontluchter.
De binnenunit is verder voorzien van een ingebouwd expansievat van 12 liter. Ook heeft de Eria Tower Ace S een ingebouwd magneetfilter en een overstortbeveiliging. Al deze verbeteringen zijn gericht op het verkorten van de installatietijd. Bovendien zorgt het plaatsen van de binnenunit op een zo laat mogelijk moment dat de kans op eventuele diefstal of beschadiging zo klein mogelijk is.

Overzichtelijke bediening
Een andere innovatie is het nieuwe display en het carrousel-menu, die beide al eerder bij de hybride warmtepomp Elga Ace zijn geïntroduceerd. Deze toevoegingen maken de bediening overzichtelijker. Bovendien zijn de toestellen via bluetooth koppelbaar aan de Smart Start App, waarmee installateurs snel en eenvoudig de ingebruikname kunnen uitvoeren. Ook zorgt de Smart Start App ervoor dat de vakman instellingen snel kan kopiëren, waarmee hij weer kostbare tijd kan besparen. Daarnaast hebben de buitenunits een betere regeling, waardoor het gemakkelijker is om een eventuele storing te identificeren en te lokaliseren. Later dit jaar wordt het ook mogelijk dat installateurs deze toestellen op afstand kunnen uitlezen.