Samsung zal volgend jaar een nieuw wandmodel airconditioner met R32 introduceren. De reeks zal voorzien zijn van een 3-stappen koelingstechnologie en nieuwe AI-aangedreven functies.

Samsung introduceerde in 2017 de eerste airconditioner met Wind-Free™-koelingstechnologie. Deze volgen een koelmodus in drie stappen. In de eerste stap wordt de temperatuur snel verlaagd in de modus Fast Cooling. Daarna wordt gebruik gemaakt van een ontvochtigingsfunctie om het optimale vochtigheidsniveau in te stellen. Ten slotte, wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, wordt de modus geactiveerd om die niveaus te handhaven en een ideaal niveau van comfort te bieden. Verse lucht wordt langzaam en gelijkmatig door duizenden microgaten verspreid, waardoor geen tocht optreedt.

Slimme bediening
De nieuwe reeks optimaliseert het koelproces met de AI (Artificial Intelligence) Auto Cooling-functie, voor efficiënter gebruik. AI Auto Cooling analyseert de kameromstandigheden, de door de gebruiker gewenste temperatuur- en koelmodus en het buitenklimaat, om automatisch over te schakelen naar de meest geschikte instelling. Een ingebouwde bewegingsdetectiesensor volgt bewegingen van de gebruiker om efficiënt af te koelen en zo verspilling van energie voorkomt. De sensor kan detecteren wanneer er geen gebruikers in de kamer zijn, automatisch de instellingen van de airconditioner wijzigen om de temperatuur iets bij te stellen of de stand-bymodus in te schakelen.

Verbeterde energie-efficiëntie
Met de nieuwe Digital Inverter Boost-compressor kunnen consumenten hun gewenste temperatuur handhaven en tegelijkertijd het energiegebruik verminderen. Deze compressor is ontwikkeld om de gewenste binnentemperatuur te behouden zonder het apparaat herhaaldelijk aan en uit te hoeven zetten. De topklasse wordt geleverd met een energielabel A+++ voor zowel SEER als SCOP.

Beschikbaarheid
Het nieuwe wandmodel airconditionerplatform, met het R32-koelmiddel, komt in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar in Nederland en België. Ambrava zal het programma in Nederland voor het eerst tonen op de VSK in februari 2020.

Op onze nieuwsbrief abonneren