Het lijkt er inderdaad op dat de VSK volgend jaar februari niet door zal gaan. Vanmorgen meldden wij al dat er steeds meer onzekerheid was over het doorgaan van de beurs vanwege de opnieuw opspelende coronapandemie. Een aantal prominente exposanten bleek zich voor het evenement te hebben afgemeld. In de wandelgangen gaat inmiddels het gerucht dat de VSK heeft besloten om de beurs definitief af te blazen. Een belletje naar sales & projectmanager Joyce van de Hoef van de Jaarbeurs schept nog geen volledige duidelijkheid: “We kijken inmiddels naar eventuele alternatieven, zoals een hybride vorm of uitstel naar een later tijdstip. Maandag verwachten wij hierover een statement te kunnen uitbrengen.”

De nieuwe coronagolf heeft geleid tot aangescherpte maatregelen van de demissionaire regering en de vraag is of die maatregelen op korte termijn wel versoepeld gaan worden. Verschillende prominente exposanten wilden daar niet op wachten en maakten gebruik van een zogenaamde ‘corona-clausule’ in het contract met de VSK om zich te kunnen terugtrekken. De onzekerheid is te groot en ze willen niet tot het laatste moment wachten om een beslissing te nemen, omdat nu al veel tijd en geld in de voorbereiding moet worden gestoken terwijl onduidelijk is of de beurs wel doorgang kan vinden dan wel dat er speciale, kostbare, maatregelen moeten worden genomen om de bezoekersaantallen corona-proof te kunnen reguleren. Daar komt nog bij de verwachting dat er een sterk gereduceerd aantal bezoekers op VSK 2022 zal afkomen, hetzij door bezoekers beperkende maatregelen, hetzij door de vrees van potentiële bezoekers om zich in een grote menigte te begeven.

Onzekerheid over jubileumeditie VSK

Van 8 tot en met 11 februari 2022 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de 25ste editie plaats van de ...

Jubileumeditie VSK in teken van duurzame toekomst

Van 8 tot en met 11 februari 2022 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de 25ste editie plaats van de ...

Heeft een vakbeurs nog bestaansrecht?

‘Hardenberg’ is al jarenlang een begrip in onze branche. Zo ergens in de tweede week van september reizen we en ...

Nog steeds 30 duizend bezoekers vakbeurs VSK ‘kwijt’

VSK 2020 was – uiteraard – weer een doorslaand succes. Althans, als we de beursorganisatie mogen geloven. ‘Met ruim 5% ...