Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Remeha heeft haar wandketels Calenta en Tzerra Plus doorontwikkeld op basis van klantwensen. Zo hebben de ketels een nieuwe besturing gekregen, die gebruik maakt van Remeha’s elektronica-platform eSmart. Deze besturing biedt uitgebreide communicatiemogelijkheden met de slimme thermostaat eTwist, gateways, interfaces en apps. Optioneel kunnen de ketels met GPRS verbonden worden, om monitoren mogelijk te maken. Met Remeha Connect wordt zo nodig voorspeld dat onderhoud nodig is.

Op beide ketels is daarnaast een nieuwe, automatische (bij)vulinrichting aangebracht. Het cv-systeem wordt hiermee slim bijgevuld: nooit teveel of te vaak. Bediening kan via het bedieningspaneel en/of de eTwist (app). Ook semi-automatische bediening is mogelijk, waarbij eerst wordt gevraagd om een bevestiging, voordat er wordt bijgevuld. Wordt er te vaak of te lang (bij)gevuld, dan kan het toestel zelfstandig adviseren om de installateur in te schakelen.

In de Calenta Ace is verder een waterpas in de ophangbeugel geïntegreerd en een verbetering doorgevoerd in de comfortregeling in de vorm van een extra tapwatersensor. De Tzerra Ace, ten slotte, is voorzien van een uitgebreid bedieningspaneel met LCD display. Met dit paneel kan de status en historie van de ketel worden uitgelezen. Daarnaast is het ook mogelijk zonder servicetool parameterwijziging op de ketel zelf door te voeren. De Tzerra Ace en Calenta Ace zijn standaard verkrijgbaar met een concentrische of excentrische aansluiting voor de rookgasafvoer en de luchttoevoer.

Standnr. 7.B124