Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

De vakbeurs VSK 2018 lijkt op koers te liggen voor een vol huis. Ruim 80% van de exposantenplekken is inmiddels vergeven. Business Unit Manager Bouw & Installatie Patrick Schilte van Jaarbeurs verwacht dat er meer exposanten zullen deelnemen dan tijdens de vorige editie. “Een aantal grote namen zal terugkeren, waaronder Daikin, Solid Air en Danfoss.”

Volgens Schilte is dit mede te danken aan de gewijzigde economische omstandigheden. “Door de crisis heeft VSK het net als de markt zwaar gehad. Er is nu nieuwe energie, veel enthousiasme. Het algehele gevoel in de markt is dat er weer mogelijkheden zijn. Daarom zien we de exposanten ook weer naar onze beurs komen.”

De VSK krijgt in de Jaarbeurshallen meer ruimte tot zijn beschikking. Bij de vorige editie waren er zes hallen gereserveerd, waarvan er 4,5 waren bezet. Schilte: “Nu komen er vijf hallen die ook daadwerkelijk met exposanten gevuld zullen zijn. We mikken bovendien op een groei van het aantal bezoekers. Afgelopen editie kwamen er iets meer dan 35.000 mensen op de beurs af. Ik denk dat dit er nu 40.000 kunnen worden.”

VSK 2018 gaat zich nadrukkelijker op de jonge vakman in de installatiebranche richten. Dat gebeurt vooraf met intensieve social media campagnes. Op de beurs zelf zal veel aandacht uitgaan naar beleving. “We willen jongeren triggeren om de nieuwe slimme technologie te beleven en er zelf mee aan de slag te gaan”, zegt Schilte.

“Naast een kennis- en doe-component bieden we de gelegenheid de beursdag af te sluiten in de Entertain-tent, waar optredens van artiesten zijn en waar je met collega-vakmensen onder elkaar kunt zijn. Een bezoek aan de VSK moet bovenal leerzaam zijn, maar ook gezellig”, benadrukt Schilte.

VSK 2018 vindt volgend jaar plaats van 6 t/m 9 februari in de Jaarbeurs te Utrecht.