Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Panasonic lanceert een 3-pijps VRF-systeem met een verbeterde warmtewisselaar. Zo is het aantal wisseloppervlaktes vergroot van twee naar drie en is het leidingwerk opnieuw ontworpen. De VRF-systemen uit deze ECOi-EX MF3 reeks leveren daardoor ook onder extreme temperatuursomstandigheden een hoge efficiëntie. Daarnaast is er sprake van meer installatieflexibiliteit. Zo kunnen de binnen- en buitenunits op een grotere afstand van elkaar worden geplaatst en is het mogelijk meer binnenunits te verbinden.

De ECOi-EX MF3 reeks biedt een Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) van 7,05 (28kW model) en een Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) van 4,85 (22,4kW model), berekend volgens de meest recente Europese regelgeving. Dankzij het nieuwe ontwerp zijn de energieprestaties van de warmtewisselaar met 5% verbeterd.

Restwarmte van binnenunits
Het VRF-systeem kan water met een temperatuur tot 65°C leveren. Het systeem wint in koelmodus restwarmte van de binnenunits terug en gebruikt deze om de hiervoor speciaal ontwikkelde boiler te verwarmen. Dankzij deze werkwijze helpt de ECOi-EX MF3 hotels, appartementencomplexen en andere locaties waar veel vraag is naar warm water energiebesparingen te realiseren.

De ECOi-EX MF3 is geschikt voor extreme temperatuursomstandigheden. Zo behoudt het systeem zijn volledige koelcapaciteit tot een buitentemperatuur van 43°C, terwijl het systeem kan koelen tot een buitentemperatuur van 52°C. Dankzij een nieuw aerodynamischer ontwerp is de geluidsproductie van de ECOi-EX MF3 in verhouding met eerdere modellen met maximaal 10% verminderd.

Meer flexibiliteit bij installatie
Het ontwerp van de ECOi-EX MF3 geeft meer installatieflexibiliteit. Zo is het VRF-systeem voorzien van een compact warmteterugwinsysteem van slechts 200 mm hoog om de installatie in ruimtes met een laag plafond te vereenvoudigen. Daarnaast is de maximale lengte van het leidingwerk vergroot, waardoor binnen- en buitenunits tot 200 meter van elkaar kunnen worden geplaatst. Dit maakt het nieuwe VRF-systeem geschikt voor gebruik in grote gebouwen, zoals luchthavens, treinstations, scholen en ziekenhuizen. Ook kunnen meer binnenunits worden verbonden met de ECOi-EX MF3 in verhouding met eerdere modellen.