Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

Het zal u niet ontgaan zijn. Aanstaande dinsdag gaat de VSK-beurs van start. De beurs vindt tot en met volgende week vrijdag plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Installatienet publiceerde de afgelopen tijd al nieuws van diverse exposanten. Vermeldenswaard is nog de aankondiging van branchevereniging Uneto-VNI die dagelijks voorlichtingssessies over de nieuwe, wettelijke certificeringsregeling voor cv-installateurs zal houden. Afgelopen woensdag publiceerde het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nog een voorstel voor wijziging van de Woningwet, die betrekking heeft op de certificering van cv-installateurs.

De nieuwe regeling zal vanaf medio 2019 gaan gelden, meldde minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties medio december. Dat is later dan oorspronkelijk gepland. Voorzitter Doekle Terpstra liet weten daar niet blij mee te zijn: “Uneto-VNI vindt het belangrijk dat de nieuwe certificeringsregeling zo snel mogelijk van kracht wordt. Wij hebben ons huiswerk gedaan en zijn er klaar voor. Wat ons betreft wordt de regeling liever eerder dan later ingevoerd.”

De minister wil met de invoering van de nieuwe wettelijke regeling de kwaliteit van de werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties verbeteren en het aantal koolmonoxideongevallen terugdringen. De minister wil met de invoering van de nieuwe wettelijke regeling de kwaliteit van de werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties verbeteren en het aantal koolmonoxideongevallen terugdringen. Via de internetconsultatie kunnen alle betrokkenen momenteel reageren op voorgetelde wetswijziging. Het kabinet maakt gebruik van reacties en het commentaar om de kwaliteit van de uiteindelijke wetswijziging te verbeteren. Uneto-VNI zal op korte termijn ook een reactie geven op de wetswijziging en de leden hiervan op de hoogte stellen.