Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 116 seconden

Voetbalvereniging VVS’46 beschikt over een mooi compleet complex in Spanbroek. Een complex, bestaande uit 4 voetbalvelden (waarvan 1 kunstgrasveld), kleedkamers, kantine en een sporthal, de Oranjehal.

Het complex van VVS heeft naast een kantine en kleedkamers, ook een (volwaardige) sporthal, goedgekeurd voor zaalvoetbalwedstrijden. Enkele jaren geleden is er brand geweest, waarbij de kantine verwoest werd. Gelukkig geen uitslaande brand. Hierdoor is de Oranjehal, voorzien van een volledig asbest dak, gespaard gebleven. Deze brand heeft VVS overigens wel aan het denken gezet.

De doelstelling is een toekomstbestendige verenigingscomplex:

•             los van fossiele brandstoffen;

•             veilige sportomgeving

•             vaste energielasten door een ESCo van ZON Energie

•             nul op de meter, of, met de woorden van VVS’46: de nul houden!

Het traject naar energie neutraal omvat 5 stappen en wordt uitgevoerd door lokale partijen:

1.  verwijderen van het asbestdak van de Oranjehal door gecertificeerd asbestverwijderaar van der Bel;

2.  aanbrengen nieuwe dakbedekking door G. van Diepen;

3.  plaatsten van zonnepanelen op het dak door Soliviri;

4.  verwijderen van de gas gestookte verwarming en beëindigen van de gasaansluiting;

5.  aanbrengen van gesloten bodembronnen en aansluiten van deze bodembronnen op de warmtepomp door Rijkhoff installatietechniek.

 

Het project wordt uitgevoerd door de lokale partijen Rijkhoff installatietechniek, van Diepen dak en gevel, Soliviri en ZON Energie. Partijen die VVS’46 een warm en duurzaam hart toedragen.

Het resultaat is een voetbalvereniging op een toekomstwaardig complex waar de benodigde energie wordt opgewekt door ruim 450 zonnepanelen op het dak van de Oranjehal. Zonnepanelen die voorzien in alle benodigde elektrische energie, voor alle verlichting, zowel binnen als buiten op de velden, de kantine, alle elektrische apparatuur en voor de elektrische verwarming van de Oranjehal en, in de toekomst, voor het laden van elektrische auto’s.

 De bodembronnen leveren via de warmtepomp in de technische ruimte de benodigde warmte voor verwarming van kantine en kleedkamers. In de zomerperiode verkoelen ze deze ruimten en wordt de overtollige zomerwarmte op in de bodem opgeslagen voor gebruik in de winterperiode.

Voor meer informatie: www.zonenergie.nu