Afwateringsspecialist Kessel heeft haar assortiment vloerafvoeren voor douches uitgebreid met nieuwe modellen. De afvoeren zijn ontwikkeld voor het toepassing in nieuwbouw- en renoveringsprojecten. De compacte constructie maken ze geschikt voor drempelvrije badkamers.

Ze zijn voorzien van een zijafvoer, een uitneembaar stankslot in het opzetstuk. Afhankelijk van het model heeft de afvoer een meegeleverde dan wel een af fabriek aangebracht afdichtingsmanchet of een klikflens met geïntegreerde afdichtingsmanchet. Daarmee kunnen de afdichtingen gecombineerd, overeenkomstig de norm DIN 18534-1 waterinwerkingsklasse W3-I, voor het afdichten van ruimtes binnenshuis worden toegepast.

Met dit assortiment biedt Kessel keuzemogelijkheden voor verschillende inbouwsituaties, omdat de badafvoeren in de hoogtes 63 – 121 millimeter (De Ultravlakke 54), 88 – 145 millimeter alsmede 129 – 184 millimeter (De Ultravlakke 79) verkrijgbaar zijn. Ook levert de ontwateringsspecialist toebehoren, zoals het mechanisch gemakkelijk te reinigen stankslot met watervoorzieningen, Megastop, die bij de nieuwe badafvoeren passen. Deze beschermt tegen stank en biedt in combinatie met een vergrendelbaar opzetstuk (Lock & Lift), een betrouwbare terugstuwbeveiliging tot 0,1 bar. Bovendien is er voor de installateurs een nieuwe montagehulp. Hiermee kan het basiselement nauwkeurig in de juiste positie worden vastgezet en een exacte inbouw wordt gegarandeerd.