Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 85 seconden

Claudia Reiner heeft de ABN Amro Duurzame 50 gewonnen. De vice-voorzitter van Uneto-VNI en directeur van Caris & Reiner leidde de top 3, die verder bestond uit Biense Dijkstra (2) en Thomas Rau (3). De prijs is een jaarlijkse erkenning van een persoon die over genoeg daadkracht, charisma, contacten en visie beschikt om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Petran van Heel, Sector Banker Bouw van ABN Amro. “Verduurzamen kun je niet alleen, goede partners en het uitwisselen van kennis zijn daarbij essentieel.”

‘Oscar’
Dit jaar bestond de vakjury uit onder anderen Marc Hopman, Natalie Hofman, Maarten Vermeulen en Maxime Verhagen. Door de Duurzame 50 te winnen vormt Claudia Reiner de juryvoorzitter van de verkiezing van volgend jaar. Reiner kreeg de prijs overhandigd door Jan Willem van de Groep en gastvrouw Pernille La Lau. “Als je je al jaren bezighoudt met verduurzaming voelt dit als een Oscar”, liet zij weten over de winst.

Actieve rol
Naast haar vicevoorzitterschap van Uneto-VNI en haar actieve rol binnen de programmacommissie Energie is Reiner initiatiefnemer van branche-overstijgend samenwerken met het convenant Ketensamenwerking Bouwsector. Als oprichter van het Platform Ketensamenwerking Zuid levert ze een actieve bijdrage aan vernieuwing en verandering in de bouwsector. Reiner is tevens voorzitter van het Platform Duurzame Huisvesting, een samenwerkingsverband tussen branche-, koepel- en kennisorganisaties die een belangrijke rol spelen bij de verduurzaming van bestaande bedrijfshuisvesting.

Young Professional Award
Nieuw dit jaar was de Young Professional Award, die werd uitgereikt aan de meest veelbelovende toekomstige groene leider. Medeoprichter Suze Gehem van De Groene Grachten won de eerste editie van deze kersverse verkiezing. Ze maakte haar passie voor duurzaamheid meteen concreet. “Over een aantal weken is de eerste all electric studentenvereniging van Nederland een feit”, aldus Gehem.