LG Electronics (LG) introduceert de nieuwe Therma V Integrated Water Tank (IWT). Dit is een alles-in-één oplossing voor verwarming, koeling en warmwatervoorziening.

Het nieuwe systeem combineert watertank, buffertank, indoor unit en waterleidingen in één unit. De IWT bestaat uit een buitenunit en een geïntegreerde boiler voor warm water van 200 liter en kan worden toegepast voor nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen. Er wordt gebruik gemaakt van het koudemiddel R32. De R1-compressor optimaliseert dit koudemiddel naar een hogere energie-efficiëntie. De originele technologie voor deze compressor vermindert bovendien het kanteleffect wanneer de compressor in werking is. Hierdoor wordt het energiegebruik nog lager en verbeteren de duurzaamheid en betrouwbaarheid aanzienlijk, aldus de fabrikant. De Energy-Related Products Directive (ErP) beoordeelde de LG Therma V IWT met het energielabel A+++ voor ruimteverwarming en A+ voor waterverwarming.

Compact
Het systeem heeft geen extra watertankinstallatie nodig, omdat de binnenunit al een capaciteit van maximaal 200 liter bevat. De totale unit is kleiner en compacter in vergelijking met vorige modellen. Tegelijkertijd maakt eenvoudig leidingwerk een snelle en gemakkelijke installatie mogelijk. Omdat de binnen- en buitenunits alleen met koudemiddelleidingen zijn verbonden, is er geen risico dat bevroren leidingen barsten bij koud weer.

Connectiviteit
De Therma V IWT kan worden gekoppeld aan de LG ThinQ™-app, waarmee gebruikers compatibele LG-producten kunnen monitoren en op afstand kunnen bedienen. Ook hebben gebruikers toegang tot de meest relevante functies die beschikbaar zijn op de Therma V-controller. Via de app kunnen vanaf elke locatie de gewenste temperaturen worden ingesteld. Navigatie en bediening is mogelijk via de standaard III-afstandsbediening met LCD-kleurenscherm en een intuïtieve interface.